A második világháború és a molekulák képződése a M5 csütörtöki oktatási programjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 21-én (csütörtökön) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben az elsősökkel az irányokat gyakoroljuk, a másodikosok pedig megismerkedhetnek a különböző szabályjátékokkal.

Felsős című műsorunkat ezúttal a 6-8. évfolyamon tanulóknak ajánljuk. A 8.30-kor kezdődő, nyolcadikosoknak szóló adásunkban több tantárgyat is érintünk: biológiából az egészséges táplálkozás lesz a téma, a földrajzpercekben Észak-Európában kalandozunk, míg a történelmi részben Varga Szabolcs történész Magyarország 1945 utáni időszakáról, és a kommunisták hatalomra jutásáról mesél a diákoknak. Ezután a hatodikos magyarórán a hangsúlyról és a hanglejtésről beszélgetünk. Történelemből a második világháborúról, kémiából pedig a molekulákról tanulhatnak a hetedikesek. Erkölcstanból a szeretet, a szerelem és a rajongás közötti különbségekről tudhatnak meg többet a nyolcadikosok, majd biológiából az idegrendszerről, földrajzból Németországról, történelemből pedig az 1990-es évek utáni magyar gazdaságról tanulhatnak a végzősök.

11.30-tól a megszokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg spanyolul.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, csütörtökön Boldogh Sándor András tart előadást „A denevérek titokzatos világa” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.
14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.
Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.