Számtani sorozatok és a 20. század költészete az M5 hétfői oktatási műsorában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 25-én (hétfőn) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben az elsősök a “cs” betűvel és hanggal, a másodikosok pedig egy technikaóra keretein belül az ajándékkészítés fortélyaival ismerkedhetnek meg.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. 8.30-kor hetedikes földrajzzal kezdünk, amelyben az ázsiai országok kultúrájáról, vallásairól, népcsoportjairól beszél Varga Tamás geográfus. Nyolcadikos irodalomórán a 20. század költészetéről tudhatnak meg többet a diákok. Történelemből a 7. osztályosok a II. világháború Magyarországot érintő eseményeit vizsgálják meg, majd a hatodikosok a mérlegelv fogalmával és működésével ismerkedhetnek meg közelebbről. A nyolcadikos erkölcstanóra témája Európa vallási arculata lesz, majd matematikából a számtani sorozatokról tanulhatnak a végzős diákok.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg németül.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, hétfőn Geösel András tart előadást „Mi fán terem a gomba?” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg a nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.