Középpontos hasonlóság és a légzés működése az M5 szerdai oktatási sávjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 27-én (szerdán) 8-kor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben az elsősök hangulatjavító technikákkal ismerkedhetnek meg, a másodikosokkal pedig a kismacskákról és a nagymacskákról beszélgetünk.

Felsős című műsorunkat ezúttal is a 6-8. évfolyamon tanulóknak ajánljuk. A 8.30-kor kezdődő, nyolcadikosoknak szóló adásunkban több tantárgyat is érintünk: biológiából légzés működéséről lesz szó, a földrajzpercekben Spanyolországba és Olaszországba utazunk, történelemből pedig Rákosi Mátyás diktatúrájával foglalkozunk. A hatodikosok magyarórán a vita műfajával ismerkedhetnek meg. Történelemórán az európai nagyhatalmak területszerzéseiről, a gyarmatosításról tudhatnak meg többet a 7. osztályos diákok. Matematikából a középpontos hasonlóságról tanulhatnak a nyolcadikosok, művészetből pedig Johannes Brahms életét, zenedarabjait és munkásságát veszik górcső alá a hetedikesek. A végzős tanulók ezután megtudhatják hogyan lesz valakiből műsorvezető, az állampolgári ismeretek perceiben pedig a demokratikus Magyarország működése lesz a téma.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg olaszul.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, szerdán Pelyach István tart előadást „Széchenyi István gróf és a forradalom” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.