Szabó Magda és az elektromos áram hatásai az M5 csütörtöki oktatási programjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 28-án (csütörtökön) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben a harmadikosokkal az igeidőket gyakoroljuk, a negyedikesekkel pedig a Dunántúli domb- és hegyvidéken kalandozunk.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulóknak ajánljuk. 8.30-kor hetedikes földrajzzal kezdünk, amiben a sarkvidékek élővilágáról lesz szó. Ezután magyarórán Szabó Magda Abigél című regényéről tudhatnak meg többet nyolcadikosok. Történelemből a függetlenségi háborúról és az Amerikai Egyesült Államok alkotmányáról tanulhatnak a hatodikosok. Nyolcadikos fizikaórán az elektromos áram hatásait vizsgáljuk, majd a 7. osztályosok a művészet jegyében Antonin Dvorak cseh zeneszerző munkásságával ismerkedhetnek meg közelebbről. Ezt követően a nyolcadikosoknak szóló részben több tantárgyat is érintünk: biológiából a szem működését ismételjük át, a földrajzpercekben Németországban kalandozunk, a történelmi részben pedig a magyarországi nemzetiségek kialakulása lesz a téma.

11.30-tól a megszokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg spanyolul. 

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, csütörtökön Harmat Ádám tart előadást „Így fűtünk Magyarországon” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.