Szabó Magda és a klasszicizmus az M5 pénteki oktatási sávjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 29-én (pénteken) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben az első osztályosokkal a szótagolást gyakoroljuk, a másodikosokkal pedig a mondák és mesék világába kalandozunk.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. 8.30-kor hatodikos biológiával indítunk, az adásban a bőr felépítését és működését tanulmányozzuk. A nyolcadikosokkal magyarórán Szabó Magda Abigél című regényét vesszük górcső alá. Történelemből a 7. osztályosok az 1867-es kiegyezést megelőző időszakról tudhatnak meg többet. Hetedikes kémiaórán az égés és az oxidáció lesz a téma, a művészet jegyében pedig a klasszicista stílus jellemzőiről, emblematikus épületeiről tanulhatnak a diákok. Nyolcadikos erkölcstanórán a tanév vége felé közeledve a búcsú filozófiájával találkozhatnak a tanulók, majd művészeti perceinkben a rock&roll korszakát ismerhetik meg a végzősök.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg oroszul. 

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, pénteken Gucsik Arnold tart előadást „Rejtély a csillagközi térből” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.