Közleményeink

Játékos jazz az Akusztik színpadán

Hétről hétre különböző zenei stílus képviselteti magát az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorában bebizonyítva, hogy az akusztikus hangzás minden műfajnak jól áll. Ez alkalommal a jazz világába kalandozunk a Szőke Szandra Quintet segítségével. A jazz zenekarnak az akusztikus hangzás nem újdonság, sőt kifejezetten szeretik, ahogy Szőke Szandra fogalmaz, „mert egyszerre nagyon emberi és zenei”. Az Akusztik felvétele mégis kihívás elé állította a zenekart, hiszen első ízben játszottak közönség nélkül:

„A zenész a színpadon állva nem csak a tapsra vágyik, hanem nélkülözhetetlen számára a közönség felől áradó energia, az együtt létezés. Egy koncertnek csak az egyik fele az előadó, a másik a hallgatóság – kezdte Szőke Szandra, aki azt is elárulta, hogy kissé félve állt a színpadra – Kezdetben nagyon szokatlan volt, hogy a dalokat csend követi. Ám egyszer csak megéreztem, hogy a felvételen dolgozó szakemberek a kamerák mögött, a hangpultnál, a fényeknél, a sminkes, a fodrász, a rendező mind-mind ott vannak velünk egy térben és hallgatják, érzik a zenét és együtt alkotunk valamit. Egészen elképesztő, felemelő élmény! Hálás vagyok érte mindenkinek, aki aznap részese volt ennek.”

A Szőke Szandra Quintet számainak jó része saját szerzemény, dalaikra jellemző, hogy a szöveg egyenrangú a muzsikával. A mostani felvételre főleg a második, Freud’s Forest című lemezük dalaiból válogattak.

„Szerettünk volna egy változatos, sokféle színt megmutató koncertet adni, hogy a hallgatóságnak alkalma nyíljon elmélyülni, meghatódni, mosolyogni, nevetni, meglepődni, és főleg feltöltődni. Hogy egy kicsit másképp teljen a napja annak, aki meghallgat minket!” – tette hozzá az énekesnő.

A Szőke Szandra Quintet Akusztik 2020. május 31-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később június 1-én hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.