A nézők az NB I szezonzáróján is az M4 Sportot választották

Az M4 Sport volt a legnézettebb csatorna Magyarországon a teljes népesség körében az OTP Bank Liga utolsó fordulójának délutáni nyitómérkőzése alatt. A férfiak körében ezen a szombaton is piacvezető volt mindhárom közvetítése idején, valamint az esti órákban is sokan választották a közmédia sportműsorait. A 33. fordulóban rendezett találkozók első sugárzásába 844 ezer fő nézett bele legalább egy percre, ez a teljes népesség 9,5 százaléka.

A közmédia több csatornán közvetítette az őrült hajrá minden pillanatát, így az azonos időben rendezett mérkőzéseket az M4 Sporton, a Duna Worldön, az m4sport.hu-n és a Kossuth Rádión követhették a nézők és a hallgatók. Az M4 Sport hármat élőben, egyet felvételről közvetített, míg a Duna Worldön kettő találkozót nézhettek élőben a szurkolók.  

Az M4 Sporton közvetített három találkozó adásideje alatt a csatorna továbbra is piacvezető volt a férfiak körében, a Zalaegerszegi TE FC–MOL Fehérvár FC délutáni nyitómérkőzés közvetítése alatt pedig a magyarországi teljes népesség körében szerezte meg az első helyet 8,6%-os közönségarányával. Egy néző átlagosan 56 percet látott ebből a találkozóból és 354 ezren kapcsoltak a közvetítésre legalább egy percre.

 

218 ezren látták a tévében a Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry FC (1–0) labdarúgó-mérkőzés élő közvetítését szombat este, amivel az M4 Sport 6,5%-os közönségarányt ért el, ezzel a második legnézettebb csatorna volt Magyarországon. A találkozó nemcsak a helyszínen volt népszerű, 528 ezren kapcsoltak legalább egy percre a közvetítésre. Többen barátaikkal közösen tévéztek este, ezzel együtt 221 ezren nézték végig bajnok Ferencváros utolsó mérkőzését, amiből egy néző átlagosan 48 percet látott.

A labdarúgó NB I az ország jelentős részét lázba hozta. A Debreceni VSC drámáját és a Paks megmenekülését 207 ezren látták az M4 Sporton, ami alatt még két párhuzamos találkozót is rendeztek, így nem meglepő, hogy 463 ezren kapcsolódtak be legalább egy percre a közvetítésbe. A bajnokavatást megelőző, a bronzérem szempontjából is fontos Ferencvárosi TC–Mezőkövesd mérkőzés 218 ezer embert vonzott az M4 Sportra. A regnáló bajnok közel egyórás ünneplését késő este 134 ezren követték a közszolgálati sportcsatornán.

Érdemes továbbra is az M4 Sport műsorára kapcsolni, ugyanis ahogy a szezon, úgy maga az elismerések kiosztása is rendhagyó módon történik majd az MLSZ RangAdó Díjátadóján: a közszolgálati sportcsatorna szerdai, csütörtöki és pénteki műsoraiban – a gólkirály, Radó András díjazása mellett – kiderül, ki lett az év legjobb játékvezetője; edzője; Fair Play díjasa; felfedezettje; játékosa, valamint kié az év legszebb gólja. Utóbbiról a nézők az m4sport.hu-n szavazhatnak.

Keddtől új sorozattal, a labdarúgó-világbajnokságok emlékezetes mérkőzéseinek felidézésével folytatja a sporttörténelem-órát az M4 Sport, de a téli olimpiák soron következő részei sem maradnak el, ezúttal a műkorcsolyáról. A közszolgálati sportcsatorna a héten a Dunaszerdahely két találkozóját is műsorra tűzi, szerdán este a DAC–Slovan Bratislava felvidéki rangadót, szombaton pedig a DAC-Žilina mérkőzést közvetíti a Fortuna Ligából. A hétvége a visszatérő autósportról is szól, péntektől vasárnapig a Forma-1 Osztrák Nagydíj edzései és a futam mellett a Boxutca magazin is jelentkezik, valamint a Forma–2 és a Forma–3-ről is beszámol az M4 Sport és az m4sport.hu.