Dupla jubileumot ünnepel az Intim Torna Illegál - M2 Petőfi TV Akusztik

Az idén 10 éves Intim Torna Illegál ad koncertet hétfőn este az M2 Petőfi TV Akusztik műsorában, amelyben ugyancsak pont 10 éve léptek fel először.

„Az első Akusztik koncertünk idején, 2010-ben annyira frissek és újak voltunk, hogy a dalaink nem töltötték ki a felvétel idejét és újra kellett játszanunk a „Kedvenc mindenenem a biciklim” című számot, úgy, hogy ad hoc improvizatív elemekkel tarkítottuk. Majdnem 7 percig játszottuk ezt a dalt, és a végén már úgy kellett leállítani bennünket” – mondták el a zenekar tagjai Dorogi Péter, Gálos Ádám, Nádasdi János és Bikali Sándor.

A mostani Akusztik koncert kapcsán már ilyen „gondja” természetesen nem volt a fiúknak, sőt, úgy választottak számokat, hogy mindenki bedobott 4-5 dalt az ötletelés során, ami számára kedves, és azokból válogattak. A hétfőn képernyőre kerülő Akusztik koncerten így elsősorban azokat adják elő, amiket korábban még nem játszottak ilyen megközelítésben.

De természetesen felcsendülnek olyan számok is, amik egyetlen ITI koncerten sem maradhatnak el, így például a “Feltettem a polcra a szívemet” is, amit ezalkalommal Schoblocher Barbarával (Blahalousiana) együtt ad elő a zenekar.

Megkérdeztük az ITI tagjait, hogy milyen érzés jubileumot ünnepelni és Akusztik koncertet adni ilyen szokatlan körülmények között.

„Rengeteg tervvel indultunk ennek az évnek. Az év eleji szuperül sikerült koncertek után alig vártuk, hogy a megálmodott látványvilágunkat nagyobb szabadtéri színpadokon is bemutathassuk. Ez sajnos most elmaradt, de reméljük, jövőre pótolhatjuk.

Ami az Akusztik koncertet illeti, nagyon örültünk az újabb felkérésnek, és bár közönség nélkül kicsit nehéz volt koncertet adni, megpróbáltuk a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből. De a nézőket semmi sem tudja pótolni. Hiányoznak nagyon!!” – ” – osztotta meg velünk az Intim Torna Illegál zenekar.

Az M2 Petőfi TV tehát hétfőn este az Akusztik koncert erejéig összehozza a rajongókat és a zenekart a képernyőn keresztül, ami remélhetőleg kedvcsináló lesz egy „igazi” szülinapi bulihoz, amit az Intim Torna Illegál szeptember 3-án a Barba Negrába szervez a 10. születésnapja alkalmából, és ami mellé még egy meglepetéssel is készülnek.

Az Intim Torna Illegál Akusztik 2020. augusztus 9-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később augusztus 10-én hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.