A Dal-ból is ismert Mocsok 1 Kölykök zenél hétfőn este az Akusztikban

Egy egyszerre pimasz, szellemes és vagány zenekar lép hétfőn este az A38 színpadára az M2 Petőfi Tv-n. A Mocsok 1 Kölykök a nagyközönség számára az idei és a tavalyi A Dalból is ismerős lehet. A Petőfi Rádió játszási listáján hosszú ideig előkelő helyen álltak s nemcsak a közönség, de a zenei szakma is felfigyelt a zenekar új színt hozó stílusára. Ezúttal az Akusztikban azonban, ahogy a zenekar tagjai mondják „az ordibáló kölykökből csendes, bölcs urakká változnak”, amit nagyon élveztek.

„Alapvetően mi egy hangosabb zenekar vagyunk, imádunk nagy hangerővel, energikusan játszani. Azonban amikor ilyen alkalom van, mint például az Akusztik, hogy kicsit csendesebben, visszafogottabban kell eljátszani a dalokat, akkor azt is nagyon élvezzük, mert új, kicsit meghittebb köntösbe bújtatva mutathatjuk meg szerzeményeinket ” – kezdték a fiúk, akik azt is hozzátették, hogy bizony az ilyen, nem szokványos koncerteknél több bennük a drukk.

A Mocsok 1 Kölykök akusztikus koncertjéhez egy szám erejéig csatlakozott Myra Monoka is:

„Myra a zenekar közeli barátja, de volt már olyan is, hogy a fél zenekar kísérte őt a saját koncertjén. A hangja és a zenei világa miatt úgy gondoltuk, hogy érdekes lenne ötvözni a két dolgot. Szerintünk nem volt rossz ötlet” – árulta el az együttes.

A Mocsok 1 Kölykök Akusztik 2020. augusztus 16-án 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később augusztus 17-én hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.