Elfújta a szél: Minden idők egyik legsikeresebb filmje csütörtök este az M5 műsorán

Egy igazi közönségkedvenc filmet tűz műsorára a közmédia: a legendás Elfújta a szél című amerikai romantikus drámát szeptember 10-én, csütörtökön este 21 órától láthatják a nézők az M5 kulturális csatornán.

– Örömmel jelentem be, hogy egy igazi klasszikussal bővül az M5 műsorkínálata: csütörtökön este 21 órától vetítjük csatornánkon az Elfújta a szél című sikerfilmet, amely nézők millióit hódította meg világszerte. Az amerikai romantikus dráma 1939-es megjelenése óta a televíziós vetítések révén mai napig az egyik legismertebb és legnépszerűbb filmes alkotás – mondta Bán János.

Az M5 csatornaigazgatója hozzátette: nemcsak történelmi szempontból izgalmas a cselekménye, de lebilincselően mesél emberi sorsokról, háborúról, szerelemről és újrakezdésről.

Az Elfújta a szél a filmtörténet egyik ikonikus műve, mely  Margaret Mitchell azonos című Pulitzer-díjas regényéből készült. Az amerikai polgárháború idején játszódó történet egy georgiai ültetvényes lányának, Scarlett O’Hara-nak a viharos szerelmi életét dolgozza fel. A legendás filmet 1939-ben mutatták be olyan sztárszereplőkkel, mint Clark Gable, Vivien Leigh, Leslie Howard vagy Olivia de Havilland. Az Elfújta a szél összesen 13 Oscar-díj jelölést kapott, amiből nyolcat meg is nyert.

A megkapó alkotás sikere több mint nyolc évtized után sem halványult. A polgárháborús dráma annak idején 4 millió dollárba került, de már néhány hónappal a bemutatót követően 10 millió dollárt hozott az alkotóknak, és – az inflációval kiigazítva – a mai napig első helyen szerepel a legtöbb bevételt termelő filmek listáján.