Közleményeink

A közmédia két munkatársát is díjazták az MSÚSZ kongresszusán

Bera Emese, a Kossuth Rádió sportriportere és Ambrus Gábor, az MTI Sportszerkesztőségének vezetője is rangos elismerést vehetett át a Magyar Sportújságírók Szövetségének idei kongresszusán, amelyet szeptember 16-án szerdán tartottak Budapesten.

 

Bera Emese, a Kossuth Rádió munkatársa Kozma Dominik világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszóval készített interjújáért vehette át a Gyulai István-díjat az MSÚSZ kongresszusán. Laudációját kollégája, Szabó Szilárd mondta, amelyből kiderült, hogy a kilencvenes években egy százhalombattai kézilabda-mérkőzésen fogta meg a sport szeretete Éles József korábbi kézilabdázó nyomán.

Bera Emese a Gyulai István-díjjal (Fotó: MSÚSZ/Roth Tamás)

„Nagyon megtisztelő és elismerő, hiszen 2013 márciusában nyertem legutóbb szakmai díjat. Hálás vagyok, hogy a munkám ennyire sokrétű, a műsorkészítéstől a meccsösszefoglalókon keresztül az interjúkig megannyi élmény ér egy-egy munkanap. Utóbbi áll a legközelebb hozzám, ezt a díjat is egy interjúval nyertem, ami még inkább megerősít abban, hogy érdemes ezt csinálni. Valóban fontos, hogy a napi – sokszor gépies – hajtás közepette megálljunk néhány pillanatra és őszintén foglalkozzunk a sportolókkal, érdekeljen az, ami velük van, mert ez az interjúban is átjön, ez a titka a szakmának – kezdte meghatódva Bera Emese, a Kossuth Rádió munkatársa, akit Kozma Dominikkal készített interjújáért díjaztak. – Már az interjú készítése közben éreztem, hogy ez az anyag különlegesebb lesz a többinél, mert Kozma Dominik nem a vicces, poénos, hanem a komolyabb oldalát mutatta meg, amit csak kevesen ismernek. A lényeg tehát nem a munka, az interjú készítése volt, hanem egy jó beszélgetés, ettől lesz több. Ezért is vallom, hogy ha van rá lehetőség, szeretem személyesen készíteni ezeket az interjúkat – noha a mostani időszakban erre kevesebb lehetőségünk van a rádióban – mert könnyebben megnyílnak a sportolók és jó meglátni a lelki világukat, hogy mi van a teljesítmény, a sikerek és a kudarcok megélése mögött” – tette hozzá a Kossuth Rádió munkatársa.

 

Ambrus Gábort, a Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének vezetőjét Feleki László-díjjal tüntették ki, amely a sportújságírói szakma egyik legrangosabb elismerése, évente mindössze két szakembernek ítélik oda.

Ambrus Gábor (j3) a Feleki László-díjjal (Fotó: MSÚSZ/Cseh Péter)

„Az én pályában ez mindenképpen komoly elismerés. Előttem többek között Novotny Zoltán, Gallov Rezső és tudomásom szerint az MTI-ből eddig Jancsó Kornél kapta meg. Büszke vagyok, hogy ilyen névsorhoz csatlakozhattam, de ez a díj egyben a Távirati Iroda elismerése is, mert pont a szakma látja leginkább, hogy mit jelent ez a háttérmunka, hiszen nap mint nap az MTI-ből dolgozik, legyen az írott sajtó, televízió vagy rádió. Ez a díj egy jóleső vállveregetés, amikor egy pillanatra megállhatunk és visszatekinthetünk az elmúlt időszakra. Megerősítése annak, hogy kollégáimmal jól csináljuk a munkánkat és töltekezhetünk az előttünk álló feladatokra” – mondta Ambrus Gábor, az MTI Sportszerkesztőségének vezetője.