Újraindul a Kossuth Rádió diákrovata, a VÁLASZ-UTAK

Október 2-tól hetente egyszer ismételten a diákoké lehet a stúdió, ugyanis egy év szünet után, péntektől újra hallható a közmédia diákrovata, a VÁLASZ-UTAK.

A VÁLASZ-UTAK 2012-ben debütált a Kossuth Rádióban Keresztes Ilona és Mohácsi Edit szerkesztésében a Vendég a háznál című családi magazin pénteki rovataként. A műsorban tizenéves fiatalok beszélgetnek őket érintő kérdésekről, dilemmákról. Egy-egy kérdésre különböző utakon haladva, de közösen keresik a válaszokat. Az újrainduló VÁLASZ-UTAK-ban sem lesz ez másként. A fiatalok azt vallják, hogy „beszélgetni jó” egy asztalnál, szemtől szemben, offline üzemmódban.

A felvételek nem csak a stúdióban készülnek ezentúl, hanem külső helyszíneken is, valamint vendégek is érkeznek majd a fiatalokhoz.

-„Egy év után újra összeállt a csapat, szépek és okosak! Külön öröm, hogy mostantól a Kossuth Rádió pénteki adása mellett a VÁLASZ-UTAK  podcaston is elérhető lesz a fiatalok beszélgetése” – árulta el Keresztes Ilona a műsor felelős szerkesztője, aki azt is hozzátette, hogy a jövőben tervezik az „Osztályterem Stúdió” megvalósítását is: – „Ennek keretében hazai és külhoni középiskolákat látogatunk majd meg, és beszélgetünk az ott tanuló fiatalokkal.”

A VÁLASZ-UTAK első adása pénteken 11 óra 30 perctől hallható a Kossuth Rádióban.