Újdonságokkal tartja izgalomban a közönségét Berkes Olivér az M2 Akusztik színpadán is  

Berkes Olivért egy új formációval láthatják a rajongók az M2 Petőfi TV Akusztik színpadán október 26-án, hétfőn este.

„Egy művésznek szerintem mindig fontos a megújulás és változnia kell. Előző évben A Dal c. műsor keretein belül csak egy dalt adtunk elő a zenekarommal. Óriási öröm, hogy végül rengeteg készülést és próbát követően ebben a formációban itt, az Akusztikban lépünk fel először koncerten . Már nagyon hiányzott ez az élmény, mert sajnos a karantén miatt nekünk is sok fellépésünk elmaradt. De így talán még tökéletesebben alakult, mert elmondhatjuk hogy az Akusztik színpadán debütált a zenekar, ami megtisztelő és egy életre szóló élmény volt” – mondta el Olivér a hétfőn képernyőre kerülő koncert kapcsán.

Az M2 Akusztik adásában zömében saját dalokat ad majd elő Berkes Olivér és zenekara, de ahogy a műsorban megszokott, feldolgozásokat is hallhatunk és láthatunk majd. Olivér a Molnár Ferenc „Caramel” iránti tisztelgéseként a Lélekdonor című dalt dolgozta át lenyűgöző módon.

Szeretem, ha 10 percenként van valami meglepő a műsorban, amire felkapják a fejüket az emberek. Vagy azért, mert pörgős dal, vagy azért, mert meglepő, vagy azért, mert meghatódnak” – avatott be minket a folyamatosan megújuló zenész a koncert előkészületeibe.

Arra a kérdésünkre, hogy inkább a szóló vagy a feat megoldásokat kedveli inkább, Berkes Olivér így válaszolt:

 „Mindkettőnek meg van a maga varázsa. Számomra főleg az közös alkotás folyamata érdekes és új tapasztalás. Az eddigiektől eltérő témák és az új inspirációk, behatások által olyan dallamokat is találtam ki a közreműködésekben, amik egyedül nem biztos, hogy eszembe jutottak volna.

A jövőben viszont azt tervezem, hogy több szólódallal fogok jelentkezni, mivel rengeteg dalötletem lapul a fiókban, ami véglegesítésre vár.”

Ide kattintva elérhető egy rövid részlet Berkes Olivér Akusztik koncertjéből.

Berkes Olivér és zenekara 2020. október 25-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később október 26-án, hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.