Rekordnézettség – ennyien látták élőben Szoboszlaiék Eb-kijutását az M4 Sporton

Idén szinte minden eddigi számot fölülmúlt a Magyarország–Izland Eb-selejtező mérkőzés, ami így 2020 legnézettebb válogatott összecsapása lett a csatornán. Több mint 770 ezer néző követte a magyar csapat sorsdöntő mérkőzését az M4 Sporton.

Csütörtök este egy végletekig kiélezett találkozón Magyarország kvalifikálta magát a jövő évi, részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra. Az Izland elleni összecsapás idejében 773 757 néző (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel) szurkolt az M4 Sport képernyője előtt. A tévénézők 18%-a választott

a ezt a találkozót, amellyel a közszolgálati sportcsatorna a mérkőzés ideje alatt nemcsak a tematikus csatornákat, hanem minden hazai országos tévéadót megelőzött. A találkozó súlyát és népszerűségét az is mutatja, hogy 1 358 614-an kapcsolódtak a közvetítésbe legalább egy percre. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, 84 777-en követték élőben online.

Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója a mérkőzés után egy fontos bejelentést is tett a nézők számára!

„Az M4 Sport számára is ez volt az év válogatott mérkőzése és ezt a nézettségi számok is jól tükrözik. Elmondhatatlan boldogság, hogy hazai környezetben léphet pályára a válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon. Történelmi feladat elé állít minket az a torna. Az lesz a dolgunk, hogy a magyar labdarúgó-válogatott minden mozzanatát bemutatassuk a részben hazai rendezésű kontinensviadalról. Nem titok, hogy egész évben olyan szemmel is forgattunk, hogyha kijut az együttes az Eb-re, akkor abból egy dokumentumfilm is készülhessen. A válogatott kijutott, az erről szóló film pedig az ünnepi időszakban mutatjuk be az M4 Sport csatornán!”

Érdemes lesz vasárnap és jövő hét szerdán is a közszolgálati sportcsatornára kapcsolni. Ugyanis a Nemzetek Ligája-sorozat folytatásaként az immár Eb-résztvevő magyar válogatott először a pótselejtezőt elbukó Szerbiát fogadja, szerdán pedig a török válogatott lép pályára a Puskás Arénában.

NEMZETEK LIGÁJA MÉRKŐZÉSEK AZ M4 SPORTON ÉS AZ M4SPORT.HU-N
November 15. vasárnap
20.45 MAGYARORSZÁG – SZERBIA

November 18. szerda
20.45 MAGYARORSZÁG – TÖRÖKORSZÁG
Forrás: Nielsen közönségmérés (Live+AS Live+ vendégnézés)