Töretlen A Dal népszerűsége: több mint 400 produkció pályázott a jubileumi műsorra

A járványhelyzet ellenére összesen 412 pályázat érkezett A Dal 2021 című műsorba, amelyben jövőre tizedik alkalommal keresik az ország slágerét. A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság műsorában a jelentkezők közül a korábbiaknál is többen, összesen 40-en mutathatják be produkciójukat, közülük többeket is díjaznak majd.

Lezárult a jelentkezés A Dal 2021 műsorába, amelyben jövőre tizedik alkalommal keresik Magyarország slágerét. A különleges, jubileumi adás fellépő-várományosait a koronavírus járvány sem akadályozta meg pályázati anyaguk összeállításában. A műsornak otthont adó Duna Televízió csatornaigazgatója úgy véli, az elmúlt hónapok több otthonléte sokaknak lehetőséget adott, hogy elmélyüljön, és alkosson. Kiemelte, hogy „A Dal az egyetlen olyan műsor, amely új magyar könnyűzenei művek megszületéséhez járul hozzá. Az idén jubiláló produkció sikerét bizonyítja, hogy a szerzők évről-évre úgy hozzák nyilvánosságra dalaikat, hogy megfeleljenek a versenykövetelményeknek és szereplői lehessenek a több héten át zajló dalválasztó show-nak. Az elmúlt években annyi nívós pályamű érkezett, hogy A Dal 2021-ben már 40 előadó mutatkozhat be.” A Dal, amely a magyar könnyűzene tehetségeit hivatott segíteni, idén még nagyobb jelentőséggel bír a zenészek körében, mivel fórumot kínál a fellépésre egy olyan időszakban, ami nem kedvez az előadóművészetnek.

Medveczky Balázs kihangsúlyozta továbbá, hogy nem csak a fellépők száma duplázódott meg a korábbi évekhez képest, a végső győztes mellett a döntőbe jutottak közül a zsűri által legjobbnak ítélt négy versenyző is támogatásban részesül, amelyet a zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat. A Dal 2021 nyertese pedig amellett, hogy átveheti a Petőfi Zenei Díj „év dala” elismerését, lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap.

A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak; „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” díjakat. A versenybe jutott dalok mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is.