Amíg a vérem hajt! – Gereben Lívia története az M4 Sporton

 

Különleges dokumentumfilmmel készül az M4 Sport december 24-én Gereben Líviáról, a magyar női kosárlabda-válogatott leukémiát legyőző játékosáról. Az elmúlt évek egyik legtehetségesebb magyar női kosárlabdázójának küzdelmét végigkísérte a közszolgálati sportcsatorna stábja. Az 52 perces filmben a sportoló mellett a családtagok, a csapattársak és a barátok szemszögéből láthatják a nézők Lívia történetét. A sokkoló hírrel való szembesülésétől a teljes kétségbeesés és a terápiák után a film második felében Lívia határtalan optimizmusa, küzdeni tudása és a családja összetartó ereje és ennek köszönhető felépülése kerül a középpontba. A betegség diagnosztizálása után egy évvel már csatlakozhatott a válogatott edzőtáborához, 2020 őszén pedig újra pályára léphetett a bajnokságban.

 

A film célja, hogy a történet példát mutasson és motivációt adjon azoknak, akik hasonlóan nehéz helyzetbe kerültek: bármilyen embert próbáló élethelyzetben is legyünk, mindig van remény és kiút. Az alkotás másik fontos üzenete, hogy a család összetartó ereje valóban csodákra képes. A sport szeretete, a pályán elsajátított attitűd –soha nem szabad feladni – pedig végig jelen van a kosárlabdázó életében.

 

A hirado.hu interjújában az alkotók mellett megszólal Gereben Lívia is: https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/12/22/gereben-livia-most-mar-ket-szuletesnapom-van#

 

Amíg a vérem hajt! – Gereben Lívia története december 24-én 20:00 órától látható az M4 Sporton. A film 60 napig visszanézhető a MédiaKlikken. 

https://mediaklikk.hu/video/2020/12/24/amig-a-verem-hajt-gereben-livia-tortenete