Két őrületes akusztik koncert az M2 Petőfi TV-n

December 28-án Charlie, néhány nappal később, január 1. első perceiben pedig a Beatrice zenél az M2 Petőfi TV-n. A rajongók örömére a dalok, ahogy azt a nézők már megszokhatták, nem a megszokott hangszerelésben kerülnek színpadra, hanem akusztikusan.

„A felvételen nem volt közönség, de én személy szerint egy embernek is úgy tudok muzsikálni, mint ezernek. Másképp nem megy, így születtem. Természetesen más volt, de ugyanazzal az elánnal játszottunk, mintha tele lett volna az A38 nézőtere” – kezdte Charlie, aki azt is elmondta, hogy miként válogattak a dalok között: -„ Mivel rengeteg lemezt csináltunk már, nagyon nehéz volt dönteni. Főleg azokat a dalokat választottam, amiket akusztikus viszonylatban meg tudtunk csinálni, ami illeszkedik az akusztik zenéhez.”

 Az év utolsó éjszakáján pedig a Beatrice koncertezik az Akusztik Legendákban. Nagy Feró elárulta, miként készültek a felvételre:

„Egy időben nagyon ódzkodtunk attól, hogy akusztikusan zenéljünk. Most, mikor nekiálltunk összeállítani a koncertprogramot, félve kezdtük el. Megnéztük, hogy mi az, ami jól szól, vagy, ami egyáltalán akusztikusan megszólalhat. Az áthangszerelés közben egyre bátrabbak lettünk. a legvadabb nótáinkat is megpróbáltuk előadni és kiderült, hogy működik. Akkor egy kicsit megnyugodtunk, mert én mindig azt mondtam, hogy a jó nóta tábortűz mellett egy szál gitárral is jó.” – kezdte a Beatrice frontembere, aki hozzátette, hogy olyan dal is van, ami jobban tetszik neki akusztikusan, mint az eredeti változatban. –„A 80-as évek dagonyája egészen átalakult, nagyon másként szól, nekem jobban is tetszik. Ezt a dalt itt hallhatják majd a nézők ebben a formában először. Sőt annyira jól sikerültek az akusztikus hangszerelések, hogy négy dal átkerült a rendes koncertprogramunkba is, amiket akusztikusan adunk majd elő. Nagyon örülünk ennek, igazi színfoltjai lesznek a koncerteknek.”

 A Charlie Akusztik Legendák 2020. december 28-án 22.10-től, a Beatrice Akusztik Legendák pedig január 1-én 00.05-kor lesz látható az M2 Petőfi TV-n.