A Dal 2021 negyedik válogató – Már csak 5 elődöntős hely kiadó

Szombaton 19.35-től a top 40 eddig nem látott produkciói mutatkoznak be A Dal 2021 negyedik, egyben utolsó válogatójában. Az elődöntőben a dalok akusztikus változatban hangoznak majd el, és már csak 5 hely kiadó a húszfős mezőnyben.

A cél továbbra is a március 13-i döntő, amelyben 8 versenydal közül dől el, melyik lesz az év hazai slágere. A Duna Televízió nézői a következő élő show-ban a már megszokott műfaji sokszínűségre, emellett egy bámulatos extra produkcióra számíthatnak.

A negyedik válogatóban az alábbi 10 produkció kap esélyt az elődöntőbe kerülésre, de csak 5 juthat tovább.

Az elődöntő mezőnyébe (anevemandras Hazaérek majd, Andelic Jonathan Áldom, Galda Levente Eredő, GERENDĀS feat. Dárdai Blanka Senkié, Hajdu Erik Szürke madár, Mudfield Nincsen szerencsém, Noémo Hableány, Szabó Leslie Legyen másnak is , Szőke Nikoletta Új esély, Tortuga Törnek az ablakok) a harmadik válogatóból is 5 dal került. A zsűri tetszését az este során többségében zenekarok nyerték el. Pontszámok alapján három együttes produkciója jutott tovább, köztük a ’panda banda’, a Beneath My Skin Ébredj! című dala, a Pink & the Panthers Sodor a szél című szerzeménye és a Maradok a Swing á la Django előadásában, amely eddig még nem látott formációban lépett színpadra Herrer Sárával és Sárközi Lajossal. A zsűri az együttesek mellett a legmagasabb pontszámmal Katona Petra Viszlát múlt produkcióját juttatta tovább, amely a vírusidőszakban egy óceánjáró fogságában született. Ráadásul a hangszerelése végső formáját a szintén elődöntős Gerendás Dániel közreműködésével nyerte el. A közönségtől a legtöbb szavazatot Nagy Szilárd feat. Ragány Misa Drága hazám című dala kapta.

Az adás után Nagy Feró, a zsűri tagja és a harmadik válogató továbbjutói is reflektáltak a show-ban történtekre az M2 Petőfi TV műsorában, A Dal Kulisszában és számtalan érdekességgel szolgáltak a produkciókról. A műsorok 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikk oldalán.

A dalválasztó jubileumi, 10. évadában nemcsak a végső győztes, hanem a döntőbe jutó mind a 8 dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban. A március 13-i fináléban a zsűri által legjobbnak ítélt, legmagasabb pontszámot kapó 4 produkcióra szavazhatnak majd a nézők, az ő szavazataik alapján kerül kihirdetésre a végső győztes. Az év dalának előadója 10 millió forint pénzjutalmat kap. A zsűri pontjai alapján legjobb 4 közé kerülő másik 3 produkció 5-5 millió forinttal gazdagodik. A további 4 döntős versenyző 1-1 millió forint díjazásban részesül.

A Dal 2021 nyertese a pénzjutalom mellett lemezfelvétel és videoklip készítésére kap lehetőséget, továbbá átveheti a Petőfi Zenei Díj „év dala” elismerését.

A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak. Gazdára talál „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” cím, egyben a Petőfi Zenei Díj „Az Év Szövegírója” és Petőfi Zenei Díj „Az Év Felfedezettje” díj.

Érdemes követni A Dal 2021 honlapját, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalát is, amelyeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról és a versenyben lévő dalokról.

A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19.35-től a Duna Televízió műsorán.