Közleményeink

Minden héten mise- és istentisztelet-közvetítések a közmédia műsorában

A közmédia a rendkívüli helyzetre való tekintettel ismét kibővíti vallási témájú műsorait. A már megszokott felekezeti magazinműsorok mellett március 14-től május 2-ig minden vasárnap délelőtt 9 órától protestáns istentisztelet-, 11 órától katolikus szentmise-közvetítést láthatnak a nézők a Duna Televízió műsorán. A Kossuth Rádió vasárnapi közvetítéseinek a rendje változatlan marad: 10 órától az előre kiadott felekezeti menetrendben folynak a műsorok.

 

„A közvetítéssel a tavalyi évhez hasonlóan ismét lehetőséget szeretnénk teremteni azoknak a nézőinknek, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének kimozdulni otthonról ebben az időszakban, de igényük van a közösségi vallási tartalmakra. A Duna Televízió műsorstruktúrája ezért hétvégén egy misét és egy istentiszteletet is sugároz” – mondta Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

 

„A közmédia fontos feladatának tartja, hogy közvetítéseivel a hívő emberek otthonukban is hozzájuthassanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében vasárnaponként délelőtt 9 órától protestáns istentiszteletet, 11 órától pedig szentmisét láthatnak a nézők” – tette hozzá Andrónyi Kolos, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője, aki azt is hozzátette, hogy ez alól csupán a húsvétvasárnapi program lesz kivétel, amikor ünnepi műsorral készül a közmédia.  

 

Vasárnapi vallási közvetítések március 14-től május 2-ig a közmédiában:

 

Duna Televízió:

9.00 – protestáns istentisztelet

11.00 – katolikus szentmise

 

Kossuth Rádió:

10.04 – vallási szertartás közvetítése (váltakozó felekezeti felosztásban)

 

A közmédia műsorai 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikk felületén is.