Legyetek eszesek! az M2 gyerekcsatornán

Legyetek eszesek! címmel indítja el tavaszi közösségépítő kampányát az M2 gyerekcsatorna, amellyel a közmédia a tanulást kívánja népszerűsíteni. Az aktivitás célja, hogy az alsós gyerekek szívesen tanuljanak, mert tájékozottnak lenni menő. Ezért március 15-től láthatja a nagyközönség azokat a kétperces fikciós kisfilmeket, amelyekből kiderül, hogy az iskolában tanultakat hogyan lehet kamatoztatni a mindennapi életben.

 

A bemutatott szituációkban különböző rejtélyek megoldásával a többi között a matematikai kompetencia, az olvasás és a szövegértés, valamint a logika is helyet kap, felkeltve a gyerekekben a tudásvágyat és vonzóvá téve a játszva tanulás folyamatát.

 

Bár, nem így terveztük, de a jelenlegi vírushelyzet miatt otthoni tanulásra kényszerült gyerekek számára még motiválóbb lehet az M2 gyerekcsatorna kezdeményezése. Reméljük, hogy a pedagógusok munkáját is segítjük ezzel ebben a nehéz helyzetben.”  – mondta Szentendrei Adrienn, az M2 gyerekcsatorna kiemelt szerkesztője.

 

A kisfilmek vetítésével párhuzamosan a csatorna olyan gyerekek történeteit várja a legyetekeszesek@mtva.hu e-mail-címen, akik hasonló szituációban büszkék voltak arra, hogy tudták használni a tudásukat, örömet okoz nekik a tanulás és ezt szívesen megosztanák a Hetedhét kaland stábjával. A legjobb fogalmazásokból kisfilmek készülnek.

 

Azok is szerepelhetnek a kampányban, akik rajzban, színezésben, festésben vagy gyurmázásban ügyesek: innen letölthető a Legyetek eszesek! logójában szereplő bagoly, innen pedig a kifestő változat. Az elkészült alkotásokról a fotót szintén a legyetekeszesek@mtva.hu címre lehet beküldeni.

 

A kampány üzenete, hogy tanulni menő: mindenki tanulhat és lehet eszes, csak rajtunk áll, hogy élünk-e a lehetőségeinkkel. Hiszen a tudás határtalan, ráadásul élethosszig lehet tanulni. Érdeklődésének megfelelően pedig mindenki kihozhatja magából a legtöbbet, legyen az fiatal vagy idősebb.

 

Legyetek eszesek! az M2 gyerekcsatornán.

 

Hogyan csatlakozhatsz az eszesek csapatához? | MédiaKlikk (mediaklikk.hu)