Az online világban segít eligazodni a közmédia új műsora

A Duna Televízión Gratulálunk, a csatlakozás sikeres volt címmel új sorozat indul, amely széleskörű ismereteket, igazodási pontokat kínál az okoseszközök uralta világban. A Don Matteo szereplőivel készült oktató műsort április 19-től hétköznaponként 14.10-kor láthatják a nézők.

A közmédia új programja hiánypótló információkat nyújt a technika világában járatlanok, azzal most ismerkedők számára. A nézők a Don Matteo olasz tévéfilmsorozat szereplőinek rövid, humoros történetein keresztül ismerhetik meg az okoseszközök használata során felmerülő kifejezéseket. A sorozatban Tommasi százados vezeti be Cecchini főtörzset és feleségét, valamint Pippot, a parókia gondnokát az online világba. Tippeket ad, hogy mi mindenre lehet használni az okostechnológiát, milyen szolgáltatások vehetők igénybe a segítségével, és kiderül az is, mik a használatának íratlan szabályai, vagyis a netikett.

Az okostelefonok, számítógépek és egyéb hordozható eszközök az elmúlt egy évben még inkább felértékelődtek. Ezek biztosítják a munka, az oktatás virtuális térben való működését, a kikapcsolódást és a szórakozást. Sok esetben a kapcsolattartás egyetlen eszközeként szolgálnak, valamint lehetővé teszik a kiegyensúlyozott otthoni létet. Akarva vagy akaratlanul, de mindennapjaink részévé vált az online világ, ám sokan még csak most ismerkednek az internettel, az okoseszközökkel, az általuk nyújtott lehetőségekkel. A maradéktalan kényelem és biztonság érdekében pedig fontos tisztában lenni az alapfogalmakkal.

Gratulálunk, a csatlakozás sikeres volt – április 19-től hétfőtől-péntekig a Duna Televízión 14.10-kor, ismétlés minden hétköznap az M5 csatornán 12.50-kor!