A Közszolgálati Költségvetési Tanács ülése

A Közszolgálati Költségvetési Tanács ülése

Időpont: 2021. április 28. napja, 12:00
Helyszín: A járványügyi helyzetre tekintettel az ülés rendkívüli módon, a szociális távolságtartás szabályainak betartásával, a Közszolgálati Költségvetési Tanács Ügyrendjében meghatározottak alapján elektronikus kommunikációs eszközök segítségével kerül lebonyolításra
Tárgy: A Közszolgálati Költségvetési Tanács (a továbbiakban: KKT) ülése


Jelenlévő tagok:
Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, a KKT elnöke
Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a KKT tagja
Dr. Báger Gusztáv, a KKT tagja, az Állami Számvevőszék elnöke által delegálva

 

Meghívottak:
Bojárszky András, az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke

Sorbán János, az NMHH gazdasági igazgatója
Pető Zoltán, az MTVA kabinetvezetője, jegyzőkönyv-vezető

 

Napirend:
1.) Az MTVA 2020. évi erőforrásainak felhasználásáról szóló beszámoló, különös tekintettel a járványhelyzetre (nézettségi adatok, reklámbevételek, létszám, műsorperc statisztikák, előírt kvóták teljesülése, műsorköltségek műfajok és csatornák szerinti bontásban)

2.) Az Mttv. 108. § (2) bekezdése szerinti, 2022. évre vonatkozó javaslat a médiatartalmak készítésére és beszerzésére fordítandó összeg

 

1/2021.04.28. számú KKT határozat
A Közszolgálati Költségvetési Tanács egyhangúlag, 3 szavazattal elfogadta az Alap 2020. évi erőforrásainak felhasználásáról szóló beszámolóját.

 

2/2021.04.28. számú KKT határozat
A Közszolgálati Költségvetési Tanács az MTVA az Mttv. 108. § (2) bekezdése szerinti javaslatát – az Mttv. 136. § (3) bekezdésében meghatározott források alapján a 2022. évre vonatkozóan a médiatartalmak készítésére és beszerzésére fordítandó összegre vonatkozóan – egyhangúlag, 3 szavazattal elfogadta.

 

A KKT véleménye szerint az MTVA médiatartalmak készítésére és beszerzésére fordítandó összegre vonatkozó javaslata az Mttv.-ben, a Közszolgálati Kódexben és a közszolgálati médiaszolgáltató stratégiai terveiben meghatározott közszolgálati célokkal, tervekkel összhangban áll, a közszolgálati médiaszolgáltató különleges feladatait figyelembe veszi.

 

 Az ülés 13:30 órakor fejeződött be.