MRME: ingyenes szabadtéri koncertek az ország több pontján

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei az ország számos pontján szabadtéri koncertek formájában viszik vissza az élő zene varázsát a mindennapokba. Péntek este Budapesten, majd szombaton és vasárnap az ország 14 különböző pontján – Székesfehérváron, Gárdonyban, Poroszlón, Tiszafüreden, Mezőkövesden, Egerszalókon, Orosházán, Esztergomban, Tatán, Sárváron, Törökszentmiklóson, Kengyelen, Révfülöpön és Balatonfüreden – kamaraformációkban zenélnek és énekelnek a zenekari és énekkari művészek. A Zenélő Magyarország programsorozat helyszíneinek kialakításánál a szervezők figyelembe vették, hogy a koncertek jól megközelíthető, pezsgő, szabadtéri tereken legyenek. A járókelők így kötetlenül élvezhetik az előadásokat a főváros mellett számos vidéki településen.

„Egy ilyen nehéz, zömében maszkban és közönség nélkül töltött évad után reméljük, hogy mindenkinek üdítő lesz szabadon lélegezve és a szabad ég alatt muzsikálni. Bízunk benne, hogy sokan örömmel hallgatják majd koncertjeinket. Művészeink mindenesetre nagy szeretettel és várakozással készülnek” – mondta Devich Márton, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója.

 

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei vegyes, barokk, nagyparti, rézfúvós és énekkari felállásban játszanak az ország több pontján. „24 fős kórusunk Mendelssohn-, Morley-, Purcell-, Kodály-, Bartók- és Vajda-műveket ad elő, valamint spirituálékat énekel. A zenekari muzsikusainkból álló különböző kamarazenei formációk is népszerű darabokkal készülnek: rézfúvósaink Händelt, Wagnert és John Williamst is játszanak; két barokk együttesünk többek között Vivaldi-művekkel és Johann Sebastian Bach d-moll versenyművének két vibrafonra átírt változatával lép színpadra, illetve lesz egy formáció, amely más művek mellett Mozart-divertimentókat szólaltat meg. Egyszóval minden adott lesz a kellemes nyári kikapcsolódáshoz. Várjuk a fiatalokat, időseket, a kisgyerekes családokat a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékére, valamint szerte az ország különböző helyszíneire” – tette hozzá Devich Márton.

 

A koncertsorozat július első hétvégéjén is folytatódik, július 3-án és 4-én Hévízen, Keszthelyen, Csopakon, Tihanyban, Szarvason, Kecskeméten, Hollókőn, Hévízgyörkön, Balatonföldváron, Zalakaroson, Balatonbogláron, Fonyódon, Martonvásáron, Pákozdon, Kaposváron és Dombóváron találkozhatnak a Magyar Rádió Művészeti Együtteseivel a zenekedvelők. Pontos időpontok és helyszínek a radiomusic.hu oldalon, valamint a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek Facebook-oldalán találhatók.