Segíts, ha bírsz! - Így önkénteskedtek az M2 Gyerekcsatorna műsorvezetői

Segíts, ha bírsz – ez a jeligéje az M2 Gyerekcsatorna új közösségépítő kampányának, amelynek célja az önkéntes munka megalapozása, eszmeiségének elültetése a gyerekekben. Magyarország első tematikus, önkéntességről szóló televíziós műsora, a Jó embert keresünk! az M2 gyermek műsorvezetőivel mutatta meg, némi önzetlen idő és energia ráfordításával hogyan segíthetünk a környezetükben élőknek.

 

A nyáron megújult névvel és arculattal tért vissza Magyarország első tematikus, önkénteseket és jótékonysági szervezeteknél foglalkoztatottakat bemutató műsora, a Jó embert keresünk!. A közmédia karitatív szemléletű, értékteremtő sorozatának legutóbbi adásában az M2 Gyerekcsatorna Segíts, ha bírsz! kampányát mutatták be, amelyben a csatorna legújabb arcai saját példájukon keresztül szemléltették, miért hasznos, ha nemcsak magunkkal, hanem a környezetünkben élőkkel is törődünk.

 

Góczán Panni lelkes állatbarátként önkéntes kutyasétáltató lett: házuk faliújságán hirdette meg a szomszédok körében, hogy délutánonként szívesen lemozgatja a négylábúakat. Korcsog Laura a 81 éves, mozgásában korlátozott Ica nénihez látogatott el, aki sajnos már nem lát jól, ezért felolvasta neki a kedvenc verseit, és a digitális eszközök használatát is megmutatta. Gyarmati Erik a Szépművészeti Múzeumban próbálta ki az önkéntességet: az információs pult mögött segített tájékozódni a látogatóknak.

 

„Biztos vagyok benne, hogy sokan szívesen önkénteskednének, de nem tudják, hogy pontosan hova forduljanak. Azzal, hogy most megmutatjuk, milyen lehetőségek vannak, bízom benne, hogy aktivizáljuk az embereket” – fogalmazott a 14 éves Erik, a Hetedhét kaland műsorvezetője.

 

Nem először indít közösségépítő kampányt a közmédia gyermekcsatornája. Tavasszal a tanulásnépszerűsítő Legyetek eszesek!-ben mutathatták meg a fiatalok, hogy az iskolában tanultakat hogyan lehet kamatoztatni a mindennapi életben és miért menő tájékozottnak lenni, most pedig az önkéntes munka fontosságát, a segítésre való nevelést tűzte ki célul.

 

Az M2 Gyerekcsatorna óvodás csoportok és kisiskolás osztályok jelentkezését várja, akik szívesen megmutatják, hogyan nyújtanak segítséget a környezetükben élőknek, méghozzá úgy, hogy ellátogat hozzájuk a Hetedhét kaland egyik műsorvezetője és együtt hajtják végre segítő akciójukat. Jelentkezni november 25-ig lehet a hetedhetkaland@mtva.hu címen.

 

https://mediaklikk.hu/video/jo-embert-keresunk-2021-10-24-i-adas

 

A Segíts, ha bírsz! kampánnyal a közmédia az önkéntességet kívánja népszerűsíteni. Az aktivitás célja, hogy a gyermekek szívesen segítsenek a környezetükben élőknek, hiszen segíteni jó.

 

További karitatív és hitéleti tartalmakért érdemes feliratozni a közmédia Bizony, Isten! YouTube-csatornájára.