Ferenc pápa is csatlakozott a Jónak lenni jó! adománygyűjtéshez

Jézust ácsmesterségre tanító Szent Józsefet ábrázoló szobrot ajánlott fel a közmédia adománygyűjtő műsorának Ferenc pápa – jelentette be a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Siklósi Beatrix csatornaigazgató, az idén 10 éves Jónak lenni jó! projektvezetője. Az ezúttal a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek boldogulását segítő Regőczi Alapítvány munkáját támogató karitatív akciónak a katolikus egyházfő által – a Kossuth Rádió csatornaigazgatójának megkeresésére – felajánlott műalkotás szimbolikus: egyszerre utal a másfél évszázada a katolikus egyház védőszentjének tekintett Szent Józsefnek emléket állító tematikus évre, másfelől a pápa – mint azt elmondta – minden nap imádkozik Mária jegyeséhez.

 

Ferenc pápa tavaly az „Atyai szívvel” kezdetű, a Szent József-évet meghirdető apostoli levélben a koronavírus-járvány kontextusában rávilágított a köz emberének jelentőségére, azok szerepére, akik a hétköznapokban a reményt hintik maguk körül. Áder János államfő és felesége, Herczegh Anita pedig éppen azzal a céllal hozta létre a Regőczi Alapítványt, hogy hosszú távon személyre szóló segítséget nyújtsanak a járvány miatt árván maradt gyermekeknek.

 

A közmédia ma egész napos műsorfolyammal várja a segíteni vágyókat a Jónak lenni jó! kampány zárásaként: a társadalmi felelősségvállalás jegyében kapcsolódnak össze Magyarország legnagyobb médiavállalatának csatornái. A közmédia műsorvezetői várják a felajánlásokat +36 1 759 6000 és a +36 30 759 6000 telefonszámon, továbbá a 1357-es szám tárcsázásával vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Regőczi Alapítvány munkáját.

 

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea az 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívó sisakja felajánlásával járult hozzá a gyűjtéshez. A felajánlott relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, hat különleges tárgyra pedig licitálni lehet. A Ferenc pápa által felajánlott szobrot a műtárgy Budapestre érkezése után, külön bocsájtják árverésre.

 

A jelenleg árverésen szereplő tárgyakról és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hu\jonaklennijo oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.