A Dal 2022 – Slágergyárosok a zsűriben

Bejelentette A Dal 2022 zsűritagjait a dalválasztó két műsorvezetője! Rókusfalvy Lili és Király Viktor közösségi oldalán tette közzé, hogy Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter keresi jövőre a közönséggel együtt az év hazai slágerét a Duna Televízió élő show-jában.

A nagy visszatérések évada lesz A Dal 2022. Újra helyet foglal a zsűriszékben Wolf Kati, akivel a műsor 2012-ben kezdetét vette. Az énekesnőt nem csak a dalverseny első évadában láthatták a nézők, 2015-ben és 2020-ban versenyzőként állt színpadra. Ismét a zsűriben látható Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. A Vidéki sanzon előadója negyedik alkalommal keresi a közönséggel együtt a legjobb hazai slágert. A szájharmonika-virtuóz Ferenczi György másodszorra vesz részt a dalpárbaj ítészei között. Míg Egri Péter, a rockabilly zene magyar nagykövete, korábban zenekarával, a Mystery Ganggel állt A Dal színpadán.

A két műsorvezető számára sem ismeretlen a showműsor. Rókusfalvy Lili A Dal 2020-ban vette le a lábáról a nézőket, Király Viktor pedig többször bizonyított versenyzőként a dalválasztóban.  A slágergyáros énekes 2012-ben testvéreivel együtt, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig.

A műfaji sokszínűségéről híres dalválasztó show idén is hű maradt a védjegyéhez, a 40-es mezőny valamennyi zenei stílust felöleli:

 1. Andelic Jonathan – Elhiszem még
 2. Audioshake – Influencer
 3. BariLaci – Elsétáltál
 4. Detti – Mihez Kezdjek
 5. Ekanem – Hideg szél
 6. Erdős Fruzsi – Azt beszélik
 7. Fóris Rita – Olyan szép
 8. GRETA – Igazi kincs
 9. Gubik Petra – Ez van, ez!
 10. Heatlie – Hideg fény
 11. Hegedűs Bori és Tempfli Erik – Anya
 12. Ketch feat. Pink Edvárd – Börtön
 13. Kies – Nem félek
 14. Kijube – Holnap majd elhiszem
 15. Kontraszt – Éberálom
 16. Majoros Csenge – Földöntúli szerelem
 17. MattSet – Most vagy soha
 18. Medroy – Hol a helyem
 19. Napfonat – Mint a zápor
 20. Nova Prospect – Utolsókból elsők
 21. Nyári Aliz – Félóra nyár
 22. Ocho Macho – Lazulj bele
 23. Oláh Ibolya – Nem adom el
 24. Pádár Szilvia – Kismadár
 25. Palágyi Ildikó – Pillangó
 26. Pankastic! – Hosszú volt a nyár
 27. Phoenix RT – Levegőt!
 28. Pink & The Panthers – Fényes Galaxisok
 29. Prove – Karambol
 30. Ruby Harlem & Roy – Még ma este
 31. Sándor Szofi – 21 Gramm
 32. Solére – Másért
 33. Stage Dives – Bipoláris Egyensúly
 34. Subtones – Nem segít más
 35. Swing à la Django feat. Koszika – Utazás
 36. SwingGirls feat. Niko – Nagy a szívem
 37. The Easy Babies – Szerelem
 38. The Sharonz – Szép más világ
 39. Third Planet – Táncol a Világ
 40. Ya Ou – Zsákutca

 

A Dal 2022 négy válogató adásában összesen 40 produkció mutatkozik be. Újdonság, hogy valamennyi előadás élőben hangzik el a színpadon, a két elődöntőben már akusztikus feldolgozásban. A döntőben a dalok a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében lesznek hallhatók.

A verseny páratlan lehetőségeket nyújt: a győztes dal előadója az életre szóló élményen és nyereményeken kívül „Az Év Dala 2022” címmel, illetve a Petőfi Zenei Díj „év dala 2022” elismeréssel gazdagodik, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tíz felvételt tartalmazó nagylemezt is készíthet, sőt egy zeneszámhoz még videoklipet is. A döntősök közül mindenki részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A showműsor új szériájában ismét versenyeznek a szövegek és szerzőik „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerésért. Az élő show-ba jutott 40 produkció mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben, és a közönség szavazata alapján egyikük megnyeri annak fődíját.

Érdemes követni A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, Rókusfalvy Lili és Király Viktor közösségimédia-felületeit, valamint adal.hu-t, mert további izgalmas részletek következnek.

A Dal 2022 – január 29-től szombatonként 19.35-től a Dunán!