Megújul az M5, a közmédia kulturális csatornája

Új arculattal és műsorokkal várja a nézőket január 3-tól az M5, a kultúra otthona. A már megszokott, változatos műfajú tartalmak mellett a kultúra több területe önálló magazint kap, valamint továbbra is izgalmas beszélgetések, viták és filmek lesznek a kínálatban.

„A közmédia kulturális csatornája az országban egyedülálló módon szolgáltatja a kulturális tartalmakat – mondta Bán János, az M5 csatornaigazgatója. – Műsorkínálatában változatos műfajokkal találkozhatnak a nézők a dokumentum- és ismeretterjesztő filmektől a fórumteremtő stúdióműsorokig. Az M5 az a hely, ahol a kultúra otthon van. Legyen szó irodalomról, zenéről, film- és színházművészetről, képzőművészetről, történelemről vagy épp a kultúrát érintő közéleti kérdésekről.”

Az Ez itt a kérdés vitaműsor az eddig megszokott, izgalmas témákkal jelentkezik januártól. Továbbra is a tudomány határtalansága jelenik meg a Multiverzumban, a kulturális élet aktualitásait mutatja be minden nap a Librettó, ahogy a Kommentár Klubban az új évben is hetente vitatják meg a vendégek a legfontosabb közéleti-kultúrpolitikai témákat.

Újdonság azonban, hogy a kulturális területek közül több is önálló műsort kap: a képzőművészet iránt érdeklődők a Kunszt című magazinból tájékozódhatnak, az M5 história pedig a történelem szerelmeseinek ismereteit szélesíti hétről hétre. A mélyebb beszélgetéseknek, az izgalmas és példaértékű életpályák bemutatásának a Kontúr című portéműsor ad teret.

Librettó minden hétköznap 18:00-tól
Ez itt a kérdés minden hétköznap 20 órától
Kommentár Klub vasárnaponként 20:00-től
Multiverzum vasárnaponként 18:15-től
Kunszt szerdánként 21:00-tól
M5 história szombatonként 20:00-tól
Kontúr szombatonként 18:00-tól

 

2022 januárjától M5, a kultúra otthona.