Wolf Kati után újabb zsűritag lép A Dal színpadára

A Dal 2022 új zsűritagja, Egri Péter extra produkcióval tér vissza a dalválasztó színpadára. Szombaton este ismét tíz dal mutatkozik be az élő show-ban a Dunán. A tét továbbra is az elődöntőbe jutás és „Az Év Dala 2022” cím elnyerése.

A dalválasztó második válogatóját izgulhatják végig szombat este a Duna nézői. A tíz versenydal mellett egy extra produkciót is láthatnak Egri Péter előadásában. A Mystery Gang frontemberének nem idegen A Dal színpada. 2014-ben zenekarával versenyzőként mérette meg magát, a műsor 11. évadában pedig már zsűritagként vesz részt. A rockabilly műfaj hazai nagykövete garantáltan táncra perdíti a képernyők előtt ülőket.

A Dal 2022 élő válogatóiban összesen 40 produkció hangzik el. A múlt heti adásban a Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta szakmai zsűri pontszámai alapján az elődöntőbe jutott a Még ma este a Ruby Harlem & Roy, a 21 gramm Sándor Szofi, a Hosszú volt a nyár a Pankastic! és a Földöntúli szerelem Majoros Csenge előadásában. Az ötödik továbbjutó, a közönség döntése alapján Ya Ou Zsákutca című produkciója volt.

A szombati adásban ismét öt produkció kap esélyt az elődöntőben az alábbi versenydalok közül:

Andelic Jonathan JOTA – Elhiszem még

Audioshake – Influencer

Fóris Rita – Olyan szép

Gubik Petra – Ez van, ez!

Hegedűs Bori és Tempfli Erik – Anya

Nova Prospect – Utolsókból elsők

Ocho Macho – Lazulj bele

Pádár Szilvia – Kismadár

Pink & The Panthers – Fényes Galaxisok

Subtones – Nem segít más

A Dal hivatalos csatornáin már visszanézhető a 40 versenyző előadásában elhangzott közös dal, amely a hagyományokhoz hűen, nyitánya volt a műsornak. Az Omega medley-vel az együttes legendás frontemberére, Kóbor Jánosra emlékezve A fekete pillangót és a Gyöngyhajú lányt énekelték.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát, amit jövőre mindenki dúdolni fog! Kövesd A Dal 2022 Facebook és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos Youtube és TikTok csatornáját, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2022 – szombatonként 19:35-től a megújult Dunán!