Az MRME is támogatta a Híd Kárpátaljáért programot

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME) március 16-i koncertbevételével csatlakozott az orosz–ukrán háború elől menekülők segítéséhez. A Zeneakadémia Nagytermében rendezett jótékonysági célú hangverseny teljes jegybevétele a Híd Kárpátaljáért programon keresztül jut el a rászorulóknak.

 

Devich Márton, az MRME ügyvezetője úgy fogalmazott: a művészek és a közönség számára is különleges volt ez az este, nemcsak amiatt, mert nagyon szép volt a műsor, mert nagy siker volt, hanem azért is, mert érezhető volt az összefogás ereje a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjén. Az MRME művészeinek a háború kitörésének első pillanatától a szívén volt a segítségnyújtás, ezért gyűjtést is szerveztek, és – mint mondta – jó érzés, hogy a Híd Kárpátaljáért program keretei között ezt megtehették.

 

A közmédia kiemelten fontosnak tartja, hogy teret adjon és támogassa azokat a kezdeményezéseket, amelyek a nehéz élethelyzetbe került embereket segítik. Az ország legnagyobb médiavállalatának csatornái a rendkívüli Jónak lenni jó! – Magyarország összefog című műsorban biztatták adományozásra a nézőket. A Duna rendkívüli karitatív műsorában az orosz-ukrán háború elől menekülők és a Magyarországon menedékre lelt családok drámáját, a segítségükre siető szervezetek, önkormányzatok, valamint szervezetektől függetlenül, önállóan segítő jószándékú magyar emberek munkáját láthatták a nézők.

 

A 1357-es nemzeti segélyvonalon továbbra is lehet támogatni a bajbajutottakat: egy hívás vagy SMS 500 forintot jelent, emellett a karitatív szervezetek saját adományvonalain továbbra is várják az felajánlásokat.