Egy nap, ami Bartókról szól

Névadója születésének tiszteletére idén is különleges zenei élménnyel készül a Bartók Rádió. A közmédia csatornája a március 26-i Bartók-napon élő hangversenyfolyammal várja a hallgatókat. A tematikus napot megelőzően sírhelyénél koszorúzással tisztelegnek a világhírű magyar zeneszerző halhatatlan emléke előtt.

A közmédia rádiója egyedülálló zenei kínálattal készül a Bartók-napra. Immár hagyomány, hogy Bartók Béla születésnapja alkalmából egy teljes napot névadójának, a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzőjének szentel a Bartók Rádió.

A zenei kínálatban többször felcsendülnek Bartók népszerű dallamai, és három különleges hangversennyel is készül a rádió. Az ünnepi programban közreműködik Magyar Valentin, Junior Prima Díjas zongoraművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Oláh Vilmos, a Virtuózok V4+ klasszikuszenei tehetségkutató tavalyi évadának második helyezettje.

A hangversenyeket a Bartók Rádió élőben közvetíti a helyszínről, és a csatorna Facebook-oldalán is követhetők lesznek. A komolyzene szerelmesei a koncerteket, a Sára Sándor teremben is meghallgathatják, a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (regisztracio-bartok@mtva.hu).

A tematikus nap előtt, március 25-én, a zeneszerző születésének évfordulóján Bartók Béla sírjánál ünnepélyes megemlékezést tartanak, amelyhez a közmédia komolyzenei rádióadója is csatlakozik. A már hagyománynak számító koszorúzáson Devich Márton csatornaigazgató képviseli a Bartók Rádiót.

Bartók-nap – március 26-án a Bartók Rádióban!