Újra a Dunán Magyarország titkos, bakancslistás helyszínei

Új évaddal tér vissza a Partitúra, Miklósa Erika és Batta András műsora, akik ismét felkerekednek, hogy felfedezzék hazánk különleges, rejtélyes helyszíneit. A klasszikus zenei élet két kiválósága elől egyetlen városi legenda sem maradhat rejtve: az összművészeti felfedezőút új részekkel április 23-án, 10:30-kor kezdődik a Dunán, és szombatonként várja a nézőket.

A Duna népszerű kulturális karavánja, a Partitúra újabb unikális hazai helyszínekre csábítja a nézőket. Az ötödik évadát kezdő műsor Magyarország határtalan sokszínűségét mutatja be. Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán opera-énekesnő és Batta András Erkel Ferenc-díjas, Széchenyi-díjas magyar zenetörténész rendhagyó szerepet vállalva évek óta közösen járja hazánkat és fedezi fel annak ismert és kevésbé ismert úti céljait. Ám a műsor sokkal több, mint turisztikai magazin. A Virtuózok című műsor két zsűritagja egy-egy adásban az adott település kulturális életét és sokoldalúságát is felfedezi; a történelmét, a híres lakóit, a nevezetességeit, népszokásait, művészeti kincseit, amelyek közül természetesen a zene sem hiányozhat.

A kulturális egyvelegből a címhez hűen jön létre az egység, ami a helyszín vonzerejét adja, a titkokkal övezett turistajelzések mentén pedig a két „karmester” vezényli a nézőket. Az új évadban, a többi mellett, a 4000 négyzetkilóméter kiterjedésű karsztos röghegység, a Bakony legendás sziklái és történetei között barangolnak, de kalandoznak a költőket is megihlető alföldi pusztaságban; Hajdúböszörményben és Csongrádban, valamint a Dunántúl izgalmakat ígérő állomásairól, Kőszegről, Siklósról és Harkányról is jelentkeznek majd. A sorból ezúttal a városi legendák fő színhelye, Budapest sem marad ki, hiszen a nyüzsgő főváros minden utcaköve mesélni tudna.

Partitúra – április 23-tól, szombatonként 10:30-kor a Dunán!