A környezetvédelemnek szenteli május utolsó hétvégéjét az M5

Az M5 kulturális csatorna idén is csatlakozik a nagyszabású Nemzetközi Természet – és Környezetvédelmi Fesztiválhoz. Május utolsó hétvégéjén tematikus műsorfolyammal és helyszíni bejelentkezésekkel készül.

Immáron 8. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb környezetvédelmi fesztiválját május 27-29. között a Gödöllői Királyi Kastélyban. Ezzel egy időben tartják meg a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi, valamint a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemlét.

A filmes seregszemle 2015 óta gyűjti össze és ünnepli a nemzetközi, valamint a hazai természetfilmezés alkotóit és műveit. Az M5 kulturális csatorna a kezdetektől fogva támogatja a rendezvényt. Felhívva a figyelmet a környezetvédelem ügyére május utolsó hétvégéjét ezúttal is természetvédelmi filmek bemutatásának szenteli.

Az esemény nyitónapján a csatorna két műsora; a Librettó majd az Ez itt a kérdés is a környezetvédelem témakörét helyezi fókuszba. A három napos programsorozatról élő bejelentkezések során is ízelítőt ad a csatorna.

Az eseményen 100 versenyfilmet vetítenek, melyek közül az egyik hazai alkotás elnyeri az M5 különdíját. A nyertes filmet az M5 vasárnap délután be is mutatja.

Tartsanak az M5 kulturális csatornával május 27. és 29. között és legyenek részesei a Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál eseményeinek a képernyőn és online!