Hétfőtől látható az M5 kulturális csatornán az Ifjú tudósok vetélkedő

Második évadával tér vissza az M5 képernyőjére az Ifjú tudósok című vetélkedő. Az Oktatási Hivatal által meghirdetett tudományos versenyre Magyarországon és a szomszédos országokban élő 11-12-es középiskolások jelentkezhettek, fizika, informatika és magyar irodalom témakörökben. A műsort május 23-tól három héten keresztül kísérhetik figyelemmel a közmédia csatornájának nézői.

Az Ifjú tudósok vetélkedőre csaknem négyezren jelentkeztek, közülük került ki területenként az a 8-8 tanuló, akikkel találkozhatnak az M5 nézői. Hetente egy tudományág legjobbjai mérhetik össze tudásukat páros kihívások során. A diákokat elismert tudósokból álló zsűri értékeli. Változatos, pörgős kérdések mellett hosszabb érvelést igénylő feladatok is szerepelnek, valamint a természettudományban induló versenyzők különféle kísérleteket is bemutatnak a stúdióban. Így nemcsak tudásra, hanem gyorsaságra, találékonyságra és jó előadói készségre is szükség van a győzelemhez.

Az Ifjú tudósok célja, hogy a kiemelkedő tehetségek ötletes és érdekes feladványokon keresztül bemutathassák az adott tudományban való jártasságukat.

A vetélkedő május 23-tól három héten keresztül, mindennap 19 órakor látható az M5 műsorán. A döntőket vasárnap este láthatják. Május 29-én, június 5-én és 12-én derül ki, kik lesznek az Év Ifjú tudósai.

További részletek az Ifjú tudósok, valamint az M5 közösségi média oldalán.