Egyéb Közleményeink

Derítsük ki! – tudományos kalandozásra hív az M2 Gyerekcsatorna

Izgalmas ismeretterjesztő sorozattal készül az iskolakezdésre az M2 Gyerekcsatorna. Derítsük ki! címmel, szeptember másodikán debütál a 16 részes széria, amely játékos és szórakoztató formában mutatja be a hétköznapi természettudományos jelenségeket az alsó tagozatosoknak. A tudomány érdekes és szórakoztató oldalát mutatja meg az M2 Gyerekcsatorna vadonatúj, saját gyártású sorozatában kora ősszel a kisiskolásoknak. Az epizódokban egy kíváncsi természetű fiú, Kuta Tóbiás szegődik iskolatársként a gyerekekhez, hogy együtt barangolják be a fizika, a biológia és a földrajz területeit. Noha a kicsik kérdéstára kifogyhatatlan, mindenre azért Tóbiás sem tudja a megfejtést: ilyenkor csak a világ legokosabb állata segíthet, a padláson lakó Tudor Kukac, aki bárkit magabiztosan eligazít a minket körülvevő jelenségek megértésében.

 

Párosuk kontinenseken és idősíkokon átívelő kalandos utazásra hívja a gyerekeket, amikben egy varázslatos eszköz is segít. A Barangoló Masina bárhová elrepít, a felhők fölé, a Föld gyomrába, sőt, még az időutazás sem kihívás számára. A Kukucskáló mindent látó szerkezetével pedig bármit megleshetnek a kíváncsi szemek. A részekből többek között kiderül, hogyan vészelik át a legkeményebb teleket a jegesmedvék, miként képes repülni a hőlégballon, miért fontos a komposztálás, vagy például milyen a szemük azoknak az állatoknak, amelyek látnak a sötétben.

 

Az adások végén meglepetés várja a Derítsük ki! nézőit, a Csináljátok utánam! rovatban olyan, a témához kapcsolódó kísérleteket is láthatnak, amelyek otthon is megvalósíthatók, így mindenki kipróbálhatja magát a tudósok, feltalálók szerepében.

 

Derítsük ki! – játékos ismeretterjesztő sorozat szeptember 2-től péntekenként 17:15-től az M2 Gyerekcsatorna műsorán!