Megújult a Bartók Rádió műsorrendje

Új időpontban kezdődik a rádióadó több műsora, és átalakul a Muzsikáló reggel, délelőtt és délután műsorrendje is.

 

A Bartók Rádió népszerű magazinműsora, a Muzsikáló reggel, mostantól minden hétköznap 6 órától 9 óráig várja a hallgatókat Bősze Ádám műsorvezetésével. A csatorna emblematikus hangja úgy tapasztalja, a struktúraváltozás az előzetes terveknek megfelelően a hallgatók elégedettségét szolgálja.

„Frissebb, változatosabb így az adásszerkezet, ugyanakkor kiszámíthatóbb is. A hallgatók mostantól akkor is tudják majd, melyik műsorvezetőre számíthatnak, ha éppen a legszebb álmukból kelnek fel” – fogalmazott Bősze Ádám, aki kollégáival már hajnaltól gyönyörű zenékkel és aktualitásokkal, kulturális hírekkel várja a hallgatókat.

A folytatásban hétfőtől szerdáig Becze Szilvia, csütörtökön és pénteken Fellegi Lénárd lesz a Muzsikáló délelőtt műsorvezetője. A Muzsikáló délután adásai 15 órától 18 óráig tartanak; hétfőnként Fülei Balázs zongoraművésszel, szerdánként Kovács Sándor zenetörténésszel, heti váltásban keddenként, csütörtökönként és péntekenként pedig Bolla Milán és ifj. Bazsinka József műsorvezetőkkel találkozhatnak majd.

Hétköznapokon 18 órától egy órás tematikus műsorokat sugároz a Bartók Rádió. Hétfő és szerda mellett a Mesterek órája – kibővülve, összesen heti négy résszel – szombaton 11 órától, illetve vasárnap 17:30-tól várja a hallgatókat, kedden a Muzsikuslegendák (ism. vasárnap 18:30-tól), csütörtökön az Új Zenei Újság (ism. vasárnap 22:00-tól), pénteken a Súgólyuk (ism. szombat 10.00-tól) adásait tűzi műsorra a csatorna.

Az Évfordulók, Összhang, Musica Sacra és az Arckép című műsorok adásidőpontja változatlan, de ismétlésüket délelőttönként 11:30-tól hallgathatják meg. Az Énekelj velünk! című kórusmagazin szintén 11:30-tól kezdődik péntekenként.

A csatorna további műsorai – a Prológ, Hang-fogó, Cine-java, Kvartett, Zenebeszéd, Utazási láz, Kezdőhang, Régizenei kalandozások, Lemezelő, Ars nova vagy a Notturno –, a népzenei és a jazzsáv, valamint az opera- és koncertközvetítések  a szokott időben jelentkeznek.

 

Bartók Rádió – Több mint klasszikus!