Először lép fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara a Magyar Zene Házában

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara november 16-án, szerdán először ad koncertet a Magyar Zene Házában, az együttest Dobszay Péter dirigálja, a szólista Osztrosits Éva hegedűművész. A koncertet a Prima díjas Bartók Rádió élőben közvetíti este 8 óra után 5 perccel. Ez az első élő rádiós közvetítés a Magyar Zene Házából.

Az idén átadott Magyar Zene Háza új koncerthelyszínként szerepel a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek életében. A 2022/23-as koncertévad során többször is visszatérnek majd ide. Első alkalommal Mozart halhatatlan zeneművei lesznek műsoron, a Mozartissimo címet viselő esten a komponista g-moll szimfóniája és B-dúr Rondója mellett egy különlegesség, Csajkovszkij negyedik, Mozartiana című szvitje is hallható lesz.

Sok zeneszerző próbált Mozart stílusában művet komponálni, de talán a legismertebb és legnépszerűbb ilyen zenemű Csajkovszkij Mozartiana szvitje, amelyet párhuzamba állítanak a koncerten a másik két Mozart-darabbal. A hangverseny különlegessége, hogy minden kompozíció előtt bővebb információval látja majd el a közönséget Becze Szilvia, az est háziasszonya, a Bartók Rádió műsorvezetője.

A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek szívügye, hogy támogassa a fiatal művészeket, az évad során több ifjú zenésszel is adnak közös koncertet. A Magyar Zene Házában ezúttal a zenekart Dobszay Péter karmester vezényli, és közreműködik Osztrosits Éva hegedűművész is.

A ház és a Városliget adta csodálatos környezet hívogató a közönség számára, mivel már jóval a hangversenyt megelőzően elfogytak a jegyek. Az MRME reményei szerint a folytatásban is ilyen érdeklődés övezi majd a megjelenésüket ebben az előadótérben. Akik nem tudnak személyesen jelen lenni a helyszínen, azok számára a Bartók Rádió november 16-án, szerdán este 8 óra után 5 perccel élőben közvetíti a hangversenyt.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara először a Magyar Zene Házában! – Élő közvetítés a Bartók Rádión 20:05-től!