Prima Primissima díjas lett a Bartók Rádió

Nívós elismerésben részesült a Bartók Rádió, megkapta a magyar ismeretterjesztés és média kategóriájának Prima Primissima díját. Devich Márton, a rádió csatornaigazgatója a győzteseknek járó szobrot a Prima Primissima Díjátadó Gálaestjén, a Művészetek Palotájában vette át.

Az idén 35 éves jubileumát ünneplő Bartók Rádiót októberben Prima díjjal tüntették ki értékőrző és -teremtő munkájáért, valamint a magyar művészeti, komolyzenei életben betöltött szerepvállalásáért. Az elismeréssel esélyessé vált a magyar ismeretterjesztés és média kategória Prima Primissima díjára. A Művészetek Palotájában tartott díjátadó gálaesten az alapítvány kuratóriumának döntése alapján a közmédia klasszikus zenei rádióadója a legjobbak közül a legjobbá, Prima Primissima-díjassá vált. A díjátadó ünnepségen Devich Márton csatornaigazgató elmondta; „Ha Bartókra gondolok, a következő szavak jutnak eszembe: hitelesség, tehetség, erkölcsi tartás, hazaszeretet, minőség, megújulás, egymás iránti tisztelet, tiszta forrás. Ezek a kifejezések és Bartók Béla neve köteleznek bennünket arra, hogy mindig igyekezzünk a legtöbbet nyújtani. Odaadóan szolgálni a magyar zenei életet, a magyar kultúrát, és legfőképpen a rádióhallgatókat. Ez az elismerés mindenkié, aki valaha a Bartók Rádiónál dolgozott. Köszönjük a díjat a kuratóriumnak, az MTVA vezetésének a mindenkori támogatást, és köszönjük a hallgatóinknak a szeretetüket, hogy hűséggel és érdeklődéssel hallgatják a műsorainkat. S ha sikeresek vagyunk, annak egyetlen titkát egy bibliai versben tudom összegezni: „Aki mást felüdít, maga is felüdül!” – ezt kívánom mindannyiunknak. Hála és köszönet még egyszer, és éljen a Bartók Rádió!”.

 A Prima Primissima Alapítvány pénzügyi juttatással is támogatja a győzteseket, ezzel is hozzájárulva a magyar kulturális élet ápolásához, fejlesztéséhez.

2023-ban két új műsorral és több izgalmas programmal is várja a hallgatóit a klasszikus zene rádiója.

A Prima Primissima Gálaestje újranézhető 60 napig a Médiaklikken.