Jónak lenni jó! – Eredményesen zárult a közmédia jubileumi jótékonysági kampánya

Több mint 180 millió forint gyűlt össze a közmédia idén tizenegyéves Jónak lenni jó! karitatív akciójában. A gyűjtés kedvezményezettje ezúttal a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét segítő Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) volt.

A közmédia december 18-án egész napos műsorfolyamban számolt be idei kezdeményezéséről, és biztatta adakozásra közönségét. Siklósi Beatrix a jótékonysági akció projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója elmondta: a Jónak lenni jó! a nehéz gazdasági helyzet ellenére idén is ugyanúgy tömegeket szólított meg, mint a korábbi években. Hangsúlyozta, hogy a nehéz pénzügyi, gazdasági helyzet és bizonytalanság, ellenére az emberek hívták az adományvonalat, telefonáltak a stúdióba, és folyamatosan érkeztek a felajánlások.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elnöke nagyszerűnek nevezte az elmúlt két hónapot, amelyben – mint felidézte – sikerült széles tömegekkel megismertetni a látássérült emberek nehézségeit. Nagy Sándor köszönetet mondott a felajánlásokért, amelyeknek köszönhetően szervezetük tovább működtetheti speciális programjait. AZ MVGYOSZ elnöke külön megköszönte a közmédia támogatását, és úgy fogalmazott: a kampánynak köszönhetően sikerült megmutatniuk az igazi arcukat.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója az idei Jónak lenni jó!-t lezáró műsorban elmondta, hogy a közmédia számára kiemelten fontos, hogy minden évben bemutassa és támogassa azokat a szervezeteket, amelyek segítő munkája mögött emberek és sorsok vannak. „A Jónak lenni jó! közössége folyamatosan bővül, amellyel jó példát mutathatunk, és amelyet sokan tudnak követni” – hangsúlyozta Papp Dániel, aki a műsorban bejelentette, hogy a közmédia jövőre is meghirdeti a karitatív akciót.

A MVGYOSZ adományvonala továbbra is elérhető: hívásonként 500 forinttal a 13600-as telefonszámon, a 96-os azonosító megadásával lehet segíteni, illetve SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Továbbá év végéig lehetőség van megvásárolni azokat a fix áron felajánlott tárgyakat is, amelyek eddig még nem találtak gazdára – ezek megtekinthetők a https://mediaklikk.hu/jonaklennijo/ oldalon.