Fiatal tehetségek és velünk élő legendák a Dankó Klubok fellépői

A Dankó Rádió közönségtalálkozóval egybekötött koncertsorozata, a Dankó Klub immáron kilencedik éve járja a Kárpát-medencét, hogy találkozzon törzshallgatóival, valamint a műfaj kedvelőivel határon innen és túl. A Dankó Klubok évek óta töretlenül sikeresek, mert a zenei sokféleség verhetetlenségéhez a személyes találkozás öröme társul. A különleges élményt nyújtó eseményeken a legfiatalabb fellépő mindössze 7, míg a legidősebb 88 éves volt.

Immár kilencedik éve nyílik lehetősége a Dankó Rádió hallgatóinak és a csatorna munkatársainak, a „Dankó családnak”, hogy évente többször is személyesen találkozzanak, hiszen átlagosan tíz Dankó Klubot szervez a rádió egy esztendőben, ebből legalább egyet határon túli helyszínen. Az első Dankó Klubot 2013. december 18-án rendezték a Thália Mikroszínpadán, határon túlra a stáb először 2016 júliusában utazott, akkor két településre, Csíkszeredára és Kézdivásárhelyre vitte el a rádió sokszínű zenei világát. A Dankó Klubok házigazdája kezdetben Tarnai Kiss László volt, aki a műsorvezetés mellett többször énekelt is az előadásokon. Hozzá csatlakozott 2017-ben Budai Beatrix, a rádió műsorvezetője, aki mint elismert magyar nóta énekes, szintén dalra fakad a Dankó Klubok estjein.

A műfaj sajátosságaiból eredően egy ilyen zenei esemény egyben közös ünneplés is – emelte ki a Dankó Rádió csatornaigazgatója. Eredics Gábor hangsúlyozta, fontos a rádió számára, hogy hallgatóikkal személyesen is találkozzanak. Egy-egy rendezvényen a magyar nótát, a népzenét és az operettet képviselő előadóművészeket kiváló prímások vezényletével cigányzenekarok kísérik. A változatos programkínálatot nemcsak a műfaji sokszínűség biztosítja, hanem a fellépők személye is. A Dankó Klubok vendége volt már – többek között – Bangó Margit, Molnár Piroska, Dolly, Poór Péter, Bodrogi Gyula vagy éppen Nádas György, akivel a hétvégi, Jó pihenést! című reggeli műsorában rendszeresen találkozhatnak a rádió hallgatói.

A Dankó Klub előadásainak eddigi legfiatalabb fellépője a 7 éves Szűcs Palika volt, aki 2018-ban Siófokon énekelte el a Nem tudom, az életemet hol rontottam én el című nótát. A Dankó Klub történetének legszebb kort megélt művésze, a 88 éves Madarász Katalin énekesnő, 2022-ben Bicskén lépett színpadra.

A Dankó Klubok műsoráról felvétel készül, amelyet később a rádió műsorára tűz, valamint közzéteszik a csatorna hivatalos Facebook-oldalán, így aki nem tud személyesen ellátogatni egy-egy eseményre, részese lehet a Dankó Klub egyedülálló hangulatának. 2022 emlékezetes Dankó Klub koncertjeiből hallhatnak válogatást 2023. január 16-22. között a Jó ebédhez szól a nóta című műsorban minden nap a Déli Krónika után. Az év első Dankó Klub koncertjét februárban rendezik.

Dankó Rádió – 10 éve a magyar zene rádiója!