Zenei találkozások januártól a Bartók Rádióban

A Zenei találkozásokkal köszönti hallgatóit 2023 januárjában a Prima Primissima díjas Bartók Rádió a Fanfár – minden ami fúvós című új műsor mellett. A január 8-tól, vasárnap délutánonként jelentkező adásokban olyan zenei művek hallhatók, amelyeknek mind az eredeti változata, mind az átiratai nagy népszerűségnek örvendenek.

Két új műsorral várja januártól hallgatóit a Bartók Rádió. A vasárnap délelőtti Fanfár – minden ami fúvós után január 8-tól elindul a Zenei találkozások című műsor is, amelynek szerkesztője Veisz Gábor lesz. Ebben a zeneirodalom azon népszerű művei ismerhetők meg, amelyeket későbbi korok zeneszerzői is feldolgoztak, újragondoltak. Az adásokban általában két eredeti mű hangzik el, de mivel számtalan különböző stílusú át- és feldolgozásuk lehetséges, az eredeti dallamok időről időre akár vissza is térhetnek a műsorba.

A Zenei találkozások a művek bemutatásán túl olyan művészekkel foglalkozik, akik több műfajban is kiemelkedőt alkottak. Január 8-án, vasárnap 17:30-tól Becze Szilvia műsorvezetővel tartva Rost Andrea énekesnő négy arcát fedezhetik fel, hiszen a műsorban megszólal egy dal, egy operaária, egy operettdal, végül pedig egy jazztrió kíséretével előadott ének a Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas operaénekes előadásában. Emellett Niccolo Paganini: XXIV. caprice-ával és Beethoven Für Elise című bagatelljével ismerkedhetnek meg a hallgatók, illetve azt is megtudhatják, hogy a későbbi korok zeneszerzőit milyen átiratokra inspirálták a közismert, népszerű művek.

 

Zenei találkozások – vasárnaponként 17:30-tól a Bartók Rádióban! Kövessék a rádió új műsorát a Médiaklikk oldalán is!