Dalszerző az ikonikus slágerek mögött – S. Nagy István hétvége a Dankó Rádióban

Magyarország egyik legtermékenyebb dalszövegírója, S. Nagy István munkásságát idézi meg hétvégén a Dankó Rádió. A legendás művész hét évtizedes karrierjére legismertebb dalaival emlékeznek a rádió adásaiban január 20-án és 21-én. A műsorfolyamban özvegye, Csongrádi Kata is megszólal.

A Dankó Rádió a következő tematikus hétvégén S. Nagy Istvánra emlékezik. Január 20. a kiváló dalszerző születésnapja, ez alkalomból felidézik hihetetlenül gazdag életművét. Munkássága által olyan ikonikus előadók tehettek szert hírnévre, mint Máté Péter, Aradszky László, Zalatnay Sarolta, Szécsi Pál, vagy Soltész Rezső.

S. Nagy István tanárgyerekként nőtt fel, és bár megfordult a fejében, hogy a katedrát választja, végül a zene világa felé indult el. A „tanítás” azonban élete részévé vált, dalszövegein keresztül olyan üzenetekkel, gondolatokkal igyekezett hatni, amelyek átsegítenek a nehéz időkön, vagy valamilyen életigazságot hordoznak magukban. Most élsz című slágerének sorai hűen tükrözik ezt az iránymutató szándékot.

Dalai hatalmas népszerűségnek örvendtek, a Táncdalfesztiválokra rendszeresen hozták el az énekesek, és rendszerint  dobogós helyezéseket értek el. Az örökzöld slágerek, mint a Nekem a Balaton, a Csavard fel a szőnyeget, a Reptér, az Azért vannak a jóbarátok – számos más szerzeménye mellett – a fiatalabb generációk körében is töretlen népszerűségnek örvendenek.

Özvegye, Csongrádi Kata a mai napig ápolja és őrzi férje emlékét, hiszen a 19 év korkülönbség ellenére 37 éven keresztül hatalmas szerelemben éltek. Minden évben megszervezi az emlékkoncertet, amelyen 2015-ben elhunyt férje legnagyobb slágerei hangzanak el, és évről évre átadja az általa alapított díjat annak a művésznek, aki a legtöbbet tette S. Nagy István emlékének fenntartásáért.

A hétvégén Nádas György vendége lesz Csongrádi Kata a Jó pihenést! című műsorban, és együtt idézik fel a dalszövegíró életét. Megosztja a hallgatókkal a Most élsz, és a Zene nélkül mit érek én? keletkezésének történetét, fény derül arra, ki volt S. Nagy István írói példaképe, és elmeséli megismerkedésük történetét.

S. Nagy István tematikus hétvége – január 20-án és 21-én a Dankó Rádióban!