Élőben közvetít a Kossuth Rádió Veszprémből az Európa Kulturális Fővárosa nyitónapjáról

Színpadra álmodott balatoni legendák, Mindennapra egy Petőfi, Magyar virtus – Hungarikum – Operett fergeteg, festők, muzsikusok, színjátszók, mesteremberek, kirándulás a Királynék, kisasszonyok és kancellárok nyomában a hétdombra épült történelmi városban. A Kossuth Rádió Országjáró műsora ott lesz a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa nyitónapján, hogy a szerteágazó programkínálatból ízelítőt adjon.

Kossuth Rádió is részt vesz a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat nyitónapján január 21-én Veszprémben. Az ötórás élő adásban kivetik a hálót és gazdagon merítenek Veszprém és a Bakony-Balaton régió kulturális gyöngyszemei közül. Az állandó mozgásban lévő tájék rejtett értékeivel, kulturális kincseivel várják az Országjáró szombati adásában a hallgatókat, amelyben feltárulnak a nyitóprogram kulisszatitkai. A műsorfolyamban megszólalnak a környék csendesebb kistelepüléseinek lakói is, akik hagyományaikról, a kulturális év során valóra váló álmaikról, jövőt formáló terveikről mesélnek.

A nap folyamán élőben jelentkeznek a város különböző pontjairól, az egész nap aktív kulturális színterekről, ahol népzenészek, néptáncosok, bárzongoristák, énekkarok és színművészek szórakoztatják a közönséget. A műsorban bemutatják a Minden napra egy Petőfi kezdeményezést, melyet a Veszprémi Petőfi Színház hívott életre. Mozgásba hozzák a színpadra álmodott balatoni legendák óriás bábjait, és felcsedülnek a Magyar virtus – Hungarikum – Operett fergeteg dallamai. A hétdombra épült történelmi városban a Királynék, kisasszonyok és kancellárok nyomába erednek és bemutatják azokat az építészeti újdonságokat, fejlesztéseket, amelyekkel a Veszprém-Balaton régió gazdagodott és várhatóan gyarapszik még. A hallgatók megismerkedhetnek azokkal a muzsikusokkal, írókkal, festőkkel, mesteremberekkel, akik részesei, alakítói lesznek az egész éven át tartó kulturális eseménynek.

A műsor felvételén készült képgalériát a Kossuth Rádió Facebook-oldalán tekinthetik meg a hallgatók, csakúgy, mint a korábbi adásokét. A műsor újrahallgatható a Médiaklikken.

Országjáró a Kossuth Rádióban Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat nyitónapjáról – január 21-én, szombaton 10 és 12 óra, valamint 14:30-17:30 között.