Sou Fujimoto által dedikált látványterv a közmédia „Szelfizz a Magyar Zene Házával” aktivitásának fődíja

„Szelfizz a Magyar Zene Házával!” címmel hirdetett közösségi aktivitást a közmédia, amelynek fődíja  az emblematikus épület látványterve Sou Fujimoto aláírásával. Magyarország legnagyobb médiavállalatának célja, hogy felhívja a figyelmet a Közmédia Év Embere 2022 Díjjal kitüntetett építész látványos alkotásának kulturális és közösségépítő jelentőségére. A játékra február 28-ig lehet jelentkezni.

A közszolgálati média tavaly a Magyar Zene Háza tervezőjét, Sou Fujimotót választotta a Közmédia Év Emberének a magyar kulturális életre gyakorolt korszakalkotó munkássága elismeréseként. A közmédia „Szelfizz a Magyar Zene Házával!” címmel meghirdetett aktivitása az épület kulturális és közösségi értékére hívja fel a figyelmet. A nyereményjátékban való részvételhez a sztárépítész pompás épületével kell egy szelfit készíteni, és beküldeni február 28., kedd éjfélig az evembere@mtva.hu e-mail címre. A résztvevők közül kisorsolt nyertes megkapja az emblematikus épület látványtervét a világhírű tervező aláírásával. A beküldött képekből a Magyar Zene Házát ábrázoló fotómozaik készül, továbbá valamennyi kép megjelenik majd galériaként a Médiaklikk.hu oldalon, amelyen egyéb részletek is megtalálhatók.

Sou Fujimoto az M5 kulturális csatorna Kontúr című műsorának vendégeként korábban azt nyilatkozta: „Egy épület, mint üres szerkezet semmit sem jelent, akkor telik meg élettel, ha az emberek belakják, ekkor mondhatjuk, hogy elkészült.” A Közmédia Év Embere 2022 díjjal kitüntetett építész remekműve a megnyitása óta több száz kiállításával és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásával Budapest meghatározó helyszínévé és hazánk egyik leglátogatottabb kulturális intézményévé vált. Magyarország legtöbbet díjazott fejlesztését, Európa egyik legelismertebb épületét világszerte is a legjobbak között tartják számon.

A közmédia küldetésének része azon kiemelkedő teljesítmények elismerése, amelyek hozzájárulnak a nemzeti, közösségi összetartozást erősítő értékteremtéshez és –gyarapításhoz, gazdagítják a világ magyarságát. A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által 2020-ban, hagyományteremtő céllal létrehozott Közmédia Év Embere Díjat minden évben olyan személynek ítélik oda, aki szakmai pályafutásával és életútjával maradandó értéket hozott létre, valamint nagy hatást gyakorolt az adott év eseményeire.

A Közmédia Év Embere díjat 2020-ban Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója vehette át, 2021-ben pedig Szilágyi Áron olimpiai-, világ és Európa-bajnok kardvívó kapta.