Paralimpiai Láng-díjat kapott az M4 Sport csatorna

A Magyar Parasport Napján, február 22-én díjazták a közmédia sportcsatornáját. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöksége az M4 Sportnak adományozta a Paralimpiai Láng-díjat. Ezzel az elismeréssel köszönték meg, hogy a csatorna indulása óta kiemelt figyelemmel kíséri a magyar parasportolók eredményeit, beszámol sikerikről, és műsorra tűzi a nyári, és a téli paralimpiai játékokok fontosabb eseményeit.

A Magyar Parasport Napját február 22-én tartják, tavaly épp ezen a napon jelentette be az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel, hogy a magyar televíziózás történetében először közvetíti a téli paralimpiát a közmédia. Ezen a napon díjazza a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) azokat a magánszemélyeket, cégeket, szervezeteket, akik a korábbi évben vagy években kiemelkedően sokat tettek a hazai parasportolókét. Korábban Paralimpiai Láng-díjjal ismerték el a Nemzeti Színház, vagy a Magyar Sportújságírók Szövetségének munkásságát is. Az elismeréssel ezúttal Magyarország legnézettebb sportcsatornáját, az M4 Sportot tüntették ki.

„A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége az M4 Sport részére azért adományozza a Paralimpiai Láng-díjat, mert a csatorna évek óta kiemelten kiséri figyelemmel a parasportolók sikereit. A hazai parasport-mozgalom ismertsége és elismerése folyamatosan nő hazánkban, amelyben az M4 Sport csatornának nagy szerepe van. A közmédia és sportcsatornájának munkatársai áldozatos munkájukkal nemcsak a parasportolók sikereit méltatják, hanem elősegítik a társadalmi integrációt is” – mondta el Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A díjat Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója vette át. „A közmédia és az M4 Sport társadalmi szerepvállalását példázza, hogy 2016-ban és 2021-ben is közvetítettük a nyári paralamipiai játékokat. A 2022-es pekingi téli paralimpia sporttörténeti esemény volt. A magyar televíziózás történetében először fordult elő, hogy nem napi összefoglalókkal mutattuk meg az eseményeket, hanem élőben közvetítettük a játékokat. Jövőre újabb szintre lépünk, a 2024-es nyári paralimpiáról már több mint 40 órányi közvetítésre számíthatnak a magyarok” – mondta Székely Dávid.

A csatorna a paralimpiai játékok közvetítései mellett az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán is minden évben kiemelt figyelmet fordít a magyar parasportolók méltatására és teljesítményük bemutatására.

Fotó: Magyar Parasport Napja, Hsz