Megnyitotta brüsszeli képviseleti irodáját a közmédia

Bemutatta Brüsszelben megnyitott képviseleti irodáját a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A magyar érintettségű, valamint az európai politikai történések mellett az uniós döntéshozatalhoz kapcsolódó eseményekről és közéleti témákról tudósító munkatársak Európa fővárosának szívében a legmodernebb technikai feltételeket biztosító központban dolgozhatnak.

Integrált tudósítói központot alakított ki Brüsszelben az MTVA, a legmodernebb technológiákkal és eszközparkkal ellátott képviseleti irodában a Magyar Távirati Iroda, az M1, a Kossuth Rádió és a hirado.hu munkatársai dolgoznak. Az iroda adottságai – központi elhelyezkedése, a 21.századi követelményeknek megfelelő infrastruktúrája – kiváló lehetőséget nyújtanak a tudósítók munkájának megkönnyítésére, ezáltal a közmédia nézőinek és hallgatóinak még magasabb színvonalú kiszolgálására.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte, hogy a kiterjedt nemzetközi tudósítói hálózattal rendelkező közmédia számára különösen fontos, hogy az Európai Unió tulajdonképpeni fővárosában képviseleti irodával rendelkezzen. „A magyar közmédia elemi kötelessége, hogy minden hazánkat érintő eseményről tudósítsunk, felületeinken megszólaltassuk az érintetteket. A törvényben, kódexben és szabályzatokban deklarált feladatunk mellett ösztönzőnk, hajtóerőnk – ami nem engedi, hogy megelégedjünk azzal a teljesítménnyel, amit most végzünk – a credónk: a folyamatos innováció, a fejlődés. Kreatív erőfeszítéseket kell tennünk, hogy a magyar társadalom a leggyorsabb, legpontosabb tájékoztatást kapja az őket érintő eseményekről – méghozzá elsőkézből.”- fogalmazott Papp Dániel.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a közmédia egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy a nemzetközi tudósítói hálózatára támaszkodva hitelesen, gyorsan és magas szakmai színvonalon tájékoztasson, és ehhez – mint hangsúlyozta – elengedhetetlenül fontos a helyszíni jelenlét. Altorjai Anita hozzátette: „A képviseleti irodával professzionális lehetőséget biztosítunk a tudósítóinknak, de mellettük a brüsszeli magyar intézményeknek is a megszólalásra. A brüsszeli közmédia központ megnyitásával már a jövő évi EP-választásokra és az azt követő magyar uniós elnökségre is készülünk.”

A közmédia brüsszeli tudósítói központjából hat fős stáb támogatja a közmédia hírügynökségi, továbbá rádiós és televíziós műsor-, valamint internetes tartalomszolgáltatását.

Altorjai Anita DMSZ vezérigazgatója az MTVA brusszeli tudósító központjának megnyitó ünnepségén 2023. március 21-én.
Papp Dániel MTVA vezérigazgatója az MTVA brüsszeli tudósító központjának megnyitó ünnepségén 2023. március 21-én.