Több száz ember életét mentették meg a közmédia dolgozói

Az MTVA székházának aulája ismét átalakult a tavaszi véradó akció miatt, önkéntes kollégákkal, ágyakkal, műszerekkel és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársaival telt meg. Az idei akció ismét sikeres volt, összesen 111 dolgozó vett rajta részt. A véradásokat már évek óta az Önök kérték háziasszonya, Bényi Ildikó szervezi.

A közmédia 2015 óta véradóbarát munkahely, a kollégák között már előfordulnak tíz-, húsz- és harmincszoros véradók is. Az akciók által az elmúlt 14 évben már több ezer emberen segítettek a vállalat önkéntes munkavállalói. 2009-ben Bényi Ildikó műsorvezető kezdeményezett először dolgozói véradást az MTVA-ban. A műsorvezető időről időre emlékezteti kollégáit a véradás fontosságára, ennek szellemiségét otthonról, rendszeres véradó szüleitől hozza. Az utánpótlás is biztosított, hiszen évről évre több új, első véradó csatlakozik a kezdeményezéshez – számolt be az eredményekről Bényi Ildikó a Duna Család-barát című műsorában.

„Átlagosan 80-90 véradónk van alkalmanként, akiket orvos vizsgál meg a beavatkozás előtt. Egy véradással három ember életén lehet segíteni, a vér felhasználásáról mindig tájékoztatást kapnak az önkéntesek. Van olyan kollégánk, aki a tűfóbiáját győzte le az akció során, és olyan is, aki irányítottan adott vért a kedvenc tanárának, aki nagy műtét előtt állt. Én egyszer olyan ismerősömnek adtam vért, akinek az egészségi állapota megkívánta, hogy hetente kapjon vérátömlesztést” – mesélte Bényi Ildikó, akinek lánya, Tótfalusi Fanni, az M2 Petőfi TV műsorvezetője is rendszeres véradó. A mostani akcióval ismét több száz betegnek adtak vért a közmédia dolgozói, összesen 111 önkéntes jelentkezett.

Az MTVA székházában legközelebb ősszel tartanak majd véradónapot, ahol az első véradókat ismét személyre szóló oklevéllel jutalmazzák majd.

A képeknek helyettesítő szöveget kellene megadni, ami a kép tartalmát mutatja be röviden.  Ha nem írsz hozzá ilyet, jelöld be, hogy díszitésre használt kép. Bényi Ildikó, fotókredit: MTVA/Csöndör Kinga