A közmédia három munkatársát is kitüntette az MSÚSZ

Hétfőn tartották a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tisztújító ülését, ahol a 2022-es év szakmai elismeréseit is kiosztották. A közmédia három munkatársát is díjazták, elismerve évről évre nyújtott kimagasló szakmai teljesítményüket. Wéber Gábor az M4 Sport szakkommentátora Lázár Bence-díjban részesült, Tóth Bálintot a sportcsatorna szerkesztő-riporterét Gyulai István-díjjal tüntették ki, Czeglédi Zsoltnak az MTI/MTVA fotóriporterének munkáját nívódíjjal ismerték el.

fotó: Halmagyi Zsolt

A kongresszuson az év szakkommentátorának járó Lázár Bence-díjat Wéber Gábor, az M4 Sport autósport szakkommentátora vehette át. A nézettségi rekordokat döntő Forma–1-es közvetítések során hétről hétre több százezren kísérik figyelemmel munkáját, több mint 20 éve részese a hazai F1-es életnek.

 

A Gyulai István-díjjal kitüntetett Tóth Bálint a világ legnagyobb sporteseményein erősítette riporterként és kommentátorként is az M4 Sport stábját. Szerkesztőként olyan saját gyártású filmeket készített mint a Zaj a csendben, a Régi nyár, vagy Milák Kristóf – A jóslat. Ezzel az elismeréssel korábban díjazták Berkesi Juditot és Vásárhelyi Tamást is a csatorna munkatársai közül.

 

A Hosszú Katinkáról készített fotójáért nívódíjat kapott Czeglédi Zsolt, az MTI/MTVA fotóriportere, aki 18 éves korában kezdett fotózni és 2011 júliusa óta a Magyar Távirati Iroda külsős munkatársa.