Az Európai Labdarúgó Szövetség díjazta a magyar közmédiát

Emlékplakettel ismerte el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Európa-liga-döntő közvetítéséért tett erőfeszítéseit az UEFA. A kitüntetést Papp Dániel, a közmédia vezérigazgatója és Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója vette át a 2022/2023-as labdarúgószezon egyik legizgalmasabb és legfontosabb mérkőzésének tartott Sevilla FC – AS Roma összecsapás előtti estén rendezett gálavacsorán. Az Európai Labdarúgó Szövetség a plakettel az MTVA a legmagasabb szakmai és technológiai színvonalon megvalósított magyar sportközvetítések iránti elkötelezettségét is díjazta.

A Sevilla FC – AS Roma döntő lesz minden idők legkomolyabb hazai közvetítése európai kupamérkőzésről – mondta korábban a Nemzeti Sporthíradóban az M4 Sport csatornaigazgatója. Székely Dávid hozzátette, ehhez mérten készült a fináléra Magyarország legnézettebb sportcsatornája. A közmédia a találkozót három felületen is élőben közvetíti: az M4 Sporton, a Kossuth Rádióban és az m4sport.hu oldalon. A Puskás Arénában berendezett pályára néző stúdióban a kezdő sípszó előtt másfél órával kezdődő felvezető műsorban a nézők szakértők elemzéseivel mélyebb betekintést nyerhetnek a csapatok taktikájába és játékstílusába.

„Az M4 Sport 2015-ös indulása óta rengeteg sporttörténeti eseményről közvetített világszínvonalú stúdiójából, és döntött nézettségi rekordokat. A labdarúgó tornák, az olimpiai játékok és a Bajnokok Ligája-finálék közül is kiemelkedő lesz a mai El-döntő. A közmédia legkiemelkedőbb munkatársakat felvonultató szakmai stábja dolgozik azon, hogy ez a történelmi esemény maradandó élmény legyen a magyar nézők számára. Büszkék vagyunk rá, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség is elismerte munkánkat, és az egész világ láthatja a magyar közmédia munkatársainak teljesítményét” – fogalmazott az MTVA vezérigazgatója az emlékplakett átvétele után. Papp Dániel, aki maga személyesen is a sport elkötelezett támogatója, azt ígérte, a nézők minden eddiginél összetettebb, látványosabb közvetítésre számíthatnak a közmédia csatornáin.