Csaknem 700 ezren nézték a BL-döntőt lezáró sípszót az M4 Sporton

A vártál szorosabb mérkőzést hozó szombat esti Bajnokok Ligája döntője az idei második legnézettebb sportközvetítés lett az M4 Sporton. Átlagosan mintegy 600 ezer néző volt kíváncsi az európai klubfutball csúcseseményére a közmédia sportcsatornáján, amely a legnézettebb csatorna volt a közvetítés idején.

Idén csak a Magyarország–Bulgária Eb-selejtező mérkőzés ültetett több nézőt az M4 Sport képernyője elé, mint a szombati BL-döntő. A győzelmével sporttörténelem író Pep Guardiola és csapata a Manchester City Inter ellen vívott párharcát 598 ezren követték az közmédia sportcsatornáján. Ezzel az isztambuli finálé lett az idei legnézettebb BL-meccs, és a második legnézettebb sportközvetítés az M4 Sporton és a teljes magyar piacon.

A mérkőzés idején az M4 Sport piacvezető volt, vagyis a közmédia sportcsatornáját választották a legtöbben szombat este. A finálét lezáró sípszóra még többen vártak, hiszen az utolsó percben 698 ezer fő követte, ahogy a Manchester City megszerezte története első Bajnokok Ligája-győzelmét. A nagy szurkolói érdeklődés a csatorna egésznapos eredményében is megmutatkozott: június 10-én az M4 Sport a harmadik legnézettebb csatorna lett.

Az online adatokban is második lett a szombat esti finálé, amelyet az m4sport.hu oldalon csaknem 74 ezer fő követett. A már említett nézettségi rekorder Magyarország–Bulgária meccsnek 90 ezer látogatója volt az M4 Sport online felületén.