Derítsük!hívás – Holtversennyel ért véget az M2 Gyerekcsatorna országos pályázata

Több mint 1000 szavazattal és döntetlen eredménnyel zárult a közmédia gyermekcsatornájának tudományos versenye. A két győztes csapat a nyereményen túl a Derítsük ki! sorozat egyik epizódjában is szerepelhet.

Interaktív módon kóstolhatnak bele a tudomány világába a kisdiákok az M2 Gyerekcsatorna egyedülálló Derítsük ki! című ismeretterjesztő sorozatával. A széria alsó tagozatosoknak mutat be hétköznapi természettudományos jelenségeket otthon elvégezhető, érdekes kísérletekkel. A sorozat népszerűsége miatt a közmédia gyerekcsatornája – a Klebelsberg Központ támogatásával – háromfordulós, országos tudományos versenyt hirdetett 9 és 12 év közötti gyermekeknek. A feladat az volt, hogy otthoni vagy iskolai körülmények között végezhető természettudományos kíséreteteket mutassanak be videós formában. A kezdeményezés sikerét több mint 60 pályamű igazolta.

A legkreatívabb és legeredményesebb három csapat pályázati kisvideóit június 5-én mutatták be a Hetedhét kaland című műsorban, egyúttal a közönségszavazás is elindult. A voksolásban több mint ezer fő vett részt, a végeredmény döntetlen lett: Megyesi Sára, Sajtos Sára és Hernáczki Noel háromfős csapata, valamint a Benedeki recefice csapat kapta a legtöbb szavazatot az M2 Gyerekcsatorna Facebook-oldalán.

A győztesek nyereménye, hogy szerepelhetnek a Derítsük ki! következő, második évadának egyik epizódjában, emellett valamennyi helyezettnek értékes ajándékcsomag a jutalma, és osztályukkal együtt lehetőségük lesz megtekinteni az MTVA Látogatóközpontját.

Derítsük ki! – ősszel vadonatúj részekkel az M2 Gyerekcsatornán.